Stojčić: Redovan saobraćaj od Ruzveltove do Takovske


IZVOR: Republika - 07.02.2020 | 12:23


Na rekonstruisanom potezu od Ruzveltove do Takovske ulice od danas je uspostavljen redovan režim saobraćaja uz zonsku naplatu parkiranja, izjavio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Foto: instagram.com/printscreen

Otvorena Ulica 27. marta

On je za Studio B naglasio da je situacija potpuno normalizovana na ovom potezu, što znači da su instalirana stajališta za autobuse i javni gradski saobraćaj funkcioniše normalno.

- Postavljeni su kontejneri, kao i signalizacija za parkiranje koje se od jutros redovno naplaćuje - rekao je Stojčić, apelujući na građane da pravilno parkiraju svoja vozila kako bi pešaci bili bezbedni.

POGLEDAJ GALERIJU

Stojčić je dodao da je preostalo još da JKP "Zelenilo - Beograd” završi svoj deo posla, kao i da očekuje da će do kraja dana izvođač i sva komunalna preduzeća izaći sa ove deonice.

- Završetak radova na trotoarima bio je pomeren i zbog nepravilno parkiranih vozila, pa je sada kontrola pojačana naročito od Takovske do Drinčićeve ulice, gde je još preostalo da se završi popločavanje totoara u narednih desetak dana - istakao je glavni urbanista.

On je rekao da će tramvajska mreža početi da funcioniše kada cela deonica do Kalemegdana bude izgrađena, s obzirom na to da nije moguće spojiti staru i novu mrežu zbog bezbednosti.

- Ti radovi će se nastaviti krajem proleća kako bi se veći delom odvijali tokom letnjeg perioda kada je intenzitet saobraćaja manji - zaključio Stojčić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.