Posle nesreće u Ustaničkoj, svih 25 "pomahnitalih" autobusa povučeno iz saobraćaja


IZVOR: telegraf.rs - 21.05.2019 | 13:37


Sporni autobusi turskog proizvođača "Temsa", njih 25, povučeni su sa ulica Beograda nakon teške nesreće koja se dogodila 8. maja, kada je autobus sa linije 20 naglo ubrzao i udario u ogradu prodavnice.

Foto: e-stock/M.RODIĆ

Saobraćajna nesreća u Ustaničkoj

Vozač autobusa je nakon nezgode rekao da se dogodila takozvana "ibertura", odnosno da je motor nekontrolisano ubrzao i da je samo pukom srećom tragedija izbegnuta. 

I prošle godine autobus iz iste serije imao je sličan problem, kada se na Slaviji zabio u stub kontaktne mreže. Postoji i fotografija "Temse" koja se na okretnici u Mirijevu "nasukala" na zelenu površinu.

- Kompanija "Ariva Litas" preventivno je iz saobraćaja povukla 25 novih autobusa Temsa LF 12 Avenue proizvođača Temsa Turska, kupljenih sredinom prošle godine. Poslednji primer u kom je učestvovalo vozilo ovog proizvođača je saobraćajna nezgoda koja se dogodila 8. maja - kazali su u ovom preduzeću.

 

 

Turski autobusi će morati da prođu detaljne kontrole kako bi se utvrdilo šta je bio uzrok serije sličnih saobraćajnih nezgoda sa nekontrolisanim ubrzanjem.

- Svih 25 autobusa biće preventivno povučeno iz saobraćaja, sve dok se od strane proizvođača ne ustanovi uzrok koji je doveo do saobraćajne nezgode, ali i dok se ne dobije potvrda da su vozila i ugrađene komponente na vozilu u potpunosti bezbedni - dodaju u "Arivi".