SRAM VAS, BRE, BILO! Zvanični Zagreb ćuti o napadu na Pupovca


IZVOR: Republika - 28.09.2018 | 16:44


Zagreb ni da bekne! Punih četiri ipo sata (u trenutku kad nastaje ovaj tekst) nakon napada na predsednika Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorada Pupovca, niko od predstavnika neoustaškog režima u Zagrebu nije se oglasio, a kamoli osudio incident. Da sve bude gore po Hrvatsku i njenu očigledno nasilničku politiku, prva reakcija koja je stigla posle ovog incidenta došla je od Anđelka Mandaca, vlasnik bistroa "Amfora", koji tvrdi da se napad nije ni dogodio.

Foto: Tanjug/A. BULJUBAŠIĆ

Žrtva: Milorad Pupovac

Prema rečima ovog ugostitelja koji prenose zagrebački mediji, niko iz njegovog restorana navodno nije gađao Pupovca, kako je to ranije saopštilo SNV.

- Pa ko u restoru ima limun - zapitao je Mandac u izjavi za Dnevnik.hr.

Podsetimo, kako je Republika.rs već pisala, napad na Pupovca dogodio se uz zagrebačku pijacu na Dolcu, kada je na šefa SNV i njegovog stranačkog kolegu SDSS Borisa Miloševića bačena gomila hrane.

Inače, proteklih sedmica protiv Pupovca je vođena besomučna medijska kampanja, nastavljena je i na društvenim mrežama.

Tako su, pojedini umobolnici, očigledni zadojeni mržnjom prema Srbiji i Srbima u komentarima na Fejsbuku poručivali da ga je trebalo "g**nima gađati", da je "čudo što četnika nisu i ranije napali", kao i da "treba utopiti u septičkoj jami".