DEČAK(2) ISPAO KROZ PROZOR, ALI JE PREŽIVEO! Majka gluvonema nije čula šta se dešava!


IZVOR: Republika/A.N. - 20.04.2024 | 19:30


Dečak ispao kroz prozor stana u Kluž Napoki

Foto: shutterstock
DEČAK(2) ISPAO KROZ PROZOR, ALI JE PREŽIVEO! Majka gluvonema nije čula šta se dešava!


U rumunskom gradu Kluž Napoki, jedan dečak star svega 2 godine ispao je kroz prozor stana dok se igrao sa svojom sestrom. Nažalost, njihova majka je gluvonema i nije čula trenutak kada su deca otvorila prozor. Srećom, pad malog dečaka ublažila je tenda postavljena na ulazu u stambeni blok, sprečavajući tako ozbiljnije povrede.

Brza reakcija vatrogasaca i Hitne pomoći

Vatrogasna ekipa odmah je izašla na teren nakon prijave i intervenisala u ulici Murešului. Devojčica je hrabro zamolila komšije da pozovu hitnu pomoć, s obzirom na to da njena majka nije mogla da govori. Nakon što je dete preuzela ekipa Hitne pomoći, dečak je prevezen u bolnicu radi pregleda i daljeg lečenja.

Stanje dečaka nakon nesreće

Prema informacijama koje prenosi Informer, lekari su potvrdili da je dečak bio pri svesti i da je sarađivao prilikom pružanja medicinske pomoći. Ovakva brza reakcija i efikasna intervencija medicinskog osoblja mogu biti ključne u pružanju neophodne pomoći u ovakvim situacijama.

Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva koji naglašavaju važnost brze reakcije i pažnje prilikom nadzora male dece, posebno u situacijama koje uključuju prozore i potencijalne opasnosti od padova. Ohrabrujuće je čuti da je dečak bio svestan nakon nesreće i da je dobio potrebnu medicinsku negu.

BONUS VIDEO