IZRAEL NE PRESTAJE SA NAPADIMA NA LIBAN! Gađali zgradu, pa ćute na izveštaje!


IZVOR: Republika/A.D. - 14.04.2024 | 11:39


Uništena zgrada u libanskom regionu Baalbek.

Foto: Tanjug AP, Shutterstock
IZRAEL NE PRESTAJE SA NAPADIMA NA LIBAN! Gađali zgradu, pa ćute na izveštaje!

Izraelski vazdušni napad uništio je u nedelju ujutru zgradu u gradu Nabi Šit u libanskom regionu Baalbek, severoistočno od glavnog grada Bejruta, saopštila je libanska Nacionalna novinska agencija (NNA).

Izraelska vojska je rekla za CNN da još ne može da potvrdi ove izveštaje.

Foto: CNN

Borbe se nastavljaju na južnoj granici Libana sa Izraelom

Podsetimo, tenzije između suseda Izraela i Libana eskalirale su 7. oktobra, uz redovnu razmenu raketa između dve zemlje.

Militantna grupa Hezbolah koju podržava Iran više puta je izjavljivala da podržava palestinski narod u Gazi i njihov otpor protiv izraelskih napada na civilna područja. 

Izraelski napadi u regionu Baalbek su ređi s obzirom na to da se nalazi severnije u Libanu, oko 80 kilometara od granice između Izraela i Libana.

Prošle nedelje, izraelska vojska je saopštila da je pogodila četiri lokacije Hezbolahove jedinice protivvazdušne odbrane u oblasti Baalbek.

Podsetimo, izraelska avijacija napala je jutros kamp Hezbolaha u južnom Libanu.

Istovremeno, palestinski mediji izvestili su o intenzivnom granatiranju istočnih delova severnog pojasa Gaze uporedo sa napadima na južni Liban.,

Takođe, sinoć je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći desetine dronova, a premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, poručio je da je Izrael spreman, što je preneo Tajms of Izrael.

Netanijahu je na konferenciji za novinare objavio da je Izrael spreman.

- Prethodnih nekoliko nedelja Izrael se spremao za mogućnost direktnog napada iz Irana, a naša protivvazdušna odbrana je raspoređenja. Spremni smo za svaki scenario, kako za napad, tako i za odbranu - poručio je Netanijahu.