"U RUSIJU ĆU UĆI ZA ČETIRI ILI PET DANA" Svedočenje vozača iz Srbije, kolona na granici sa Rusijom duga 11 kilometara!


IZVOR: Republika/ T. J. - 23.03.2024 | 14:49


Tomić je izjavio da ruske vlasti trenutno ne dozvoljavaju ulazak u zemlju zbog jučerašnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi.

Foto: Tanjug/AP
"U RUSIJU ĆU UĆI ZA ČETIRI ILI PET DANA" Svedočenje vozača iz Srbije, kolona na granici sa Rusijom duga 11 kilometara!

Vozač iz Vrbasa, Milovan Tomić, trenutno se nalazi na granici između Letonije i Rusije, gde čeka sa još nekoliko Srba u koloni kamiona koja se proteže dužine od oko 11 kilometara, prenosi portal 24sedam.

Tomić je izjavio da ruske vlasti trenutno ne dozvoljavaju ulazak u zemlju zbog jučerašnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi u kojem je poginulo 143 ljudi, dok je 121 osoba hospitalizovana. Situacija na granici je takva da vozači nemaju informaciju kada će im biti dozvoljen ulazak u Rusiju, a prema Tomićevim rečima, veruje se da će to biti moguće tek za četiri ili pet dana.

- Na granici sam između Letonije i Rusije. U koloni sam dugoj 11 kilometara i verujem da ću ući u Rusiju tek za četiri ili pet dana. Zabranjen je izlazak iz zemlje. Sve vreme sam na vezi sa kolegom iz firme koji se u trenutku napada našao u Moskvi. Policija je na ulici, proveravaju svakog i sve je zatvoreno. Iako smo prvobitno čuli da su uhapšene dve osobe, u stvari je već 11 lišeno slobode - kaže vozač Milovan Tomić.

Ruski mediji navode da je napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" bio dobro pripremljen i osmišljen kako bi broj žrtava bio što veći. Dvorana koja prima do 7.500 ljudi bila je skoro puna kada su teroristi krenuli u napad pred nastup popularnog rok benda "Piknik". Napadači su prvobitno pobegli sa lica mesta, ali su kasnije uhvaćeni. Istražitelji, kriminolozi i stručnjaci zajedno sa operativnim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne službe bezbednosti obavljaju uviđaj na licu mesta, prikupljajući materijalne dokaze, uključujući oružje i municiju, kao i pregledajući snimke sigurnosnih kamera.


U vezi sa napadom, dosad je uhapšeno ukupno 11 osoba, uključujući četvoricu koji su navodno direktno učestvovali u terorističkom činu. Četvorica osumnjičenih su pripadnici ruskih obaveštajnih agencija, koji su uhapšeni u Brjanskoj oblasti i prebačeni u Moskvu. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak povodom terorističkog napada, a istraga je i dalje u toku.

BONUS VIDEO: