OSKAROVAC OLIVER STOUN ŠOKIRAO SVET IZJAVOM O TRAMPU: On je žrtva političkog rata, a Bajden je ratni huškač"


IZVOR: Republika/A.N. - 13.03.2024 | 20:22


Poznati američki filmski reditelj Oliver Stoun izazvao je pažnju javnosti svojom izjavom da su optužbe protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa smešne, nazivajući pravne postupke protiv njega "političkim".

Foto: Tanjug/AP
OSKAROVAC OLIVER STOUN ŠOKIRAO SVET IZJAVOM O TRAMPU: On je žrtva političkog rata, a Bajden je ratni huškač"


 Stoun je istakao da je Tramp žrtva pravosudnog rata i pokušaja političkih protivnika da ga ućutkaju, te da je skoro 100 optužnica protiv njega zaista smešno. Ova izjava je izazvala burne reakcije u javnosti, ali nije iznenađujuća s obzirom na Stounovu istoriju kritike američke politike.

Korupcija kao način života

Pored svojih stavova o Trampu, Stoun je skrenuo pažnju na korupciju kao globalni problem, ističući da je ona postala način života u državama poput Rusije, Turske i SAD. Ova izjava ukazuje na Stounovu duboku zabrinutost zbog širenja korupcije širom sveta, te je dodatno istakla njegovu političku angažovanost i kritički stav prema aktuelnim društvenim i političkim pitanjima.

"Skoro 100 optužnica protiv tog tipa... to je smešno. Tramp je žrtva pravosudnog rata i pokušaja političkih protivnika da ga ućutkaju. To su sve politički procesi. Oni žele da ga strpaju iza rešetaka, ali neće im poći za rukom", rekao je Stoun u intervjuu za francuske medije tokom putovanja u Pariz gde promoviše svoj dokumentarni film o nuklearnoj energiji, "Nuklearno sada", prenosi France 24.



Stounov stav o predsedničkim izborima

U intervjuu, Stoun je otkrio da na predstojećim predsedničkim izborima neće glasati ni za Trampa ni za Bajdena. Svoj stav o Bajdenu Stoun je obrazložio kao "ratni huškač", ističući da je i sam ratni veteran, te da ima duboke rezerve prema politici koja podržava vojne intervencije. Ovakav stav dodatno naglašava Stounovu nezavisnost i kritički odnos prema političkim liderima i politici koju zastupaju.

"Korupcija je način života, ali od nje se sada pravi političko pitanje", ukazao je Stoun i potvrdio da na predsedničkim izborima u novembru ove godine neće glasati za Trampa, ali ni za Bajdena jer je Bajden, prema rečima Stouna "ratni huškač".



Oliver Stoun je poznat i po svojim kontroverznim stavovima o američkoj spoljnoj politici, kao i po snimanju filma o ubistvu američkog predsednika Džona F. Kenedija, zbog čega je često bio kritikovan kao teoretičar zavere. Njegova vojnička prošlost, borba u Vijetnamu i odlikovanje Bronzanom zvezdom i Purpurnim srcem dodatno doprinose kompleksnosti njegovih političkih stavova.

Oliver Stoun je svojom izjavom još jednom pokrenuo javnu debatu o političkim procesima, korupciji i ulozi medija u savremenom društvu, naglašavajući važnost kritičkog razmišljanja i nezavisnog pristupa političkim pitanjima.

BONUS VIDEO