STRAVIČAN SUDAR NA PUTU, POGINULO DEVET OSOBA! Kombi se zaleteo u raskrsnicu, pa je svom snagom udario u automobil


IZVOR: Republika/I.Đ. - 09.03.2024 | 08:59


Od siline udara, neki od putnika proleteli su kroz staklo automobila na beton

Foto: Shutterstock
STRAVIČAN SUDAR NA PUTU, POGINULO DEVET OSOBA! Kombi se zaleteo u raskrsnicu, pa je svom snagom udario u automobil

Devet osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći u zapadnom Viskonsinu, u kojoj su učestvovali vozilo sa manjom prikolicom i kombi.

Zamenik šerifa okruga Klark Džejmsa Hirša saopštio je da je vozilo sa manjom prikolicom koje se kretalo državnim auto-putem 95 udarilo u kombi koji se kretao auto-putem jugozapadno od gradića Nilsvila, prenosi AP.

"Kombi je ušao u raskrsnicu i u tom trenutku ga je udarilo vozilo sa poluprikolicom", rekao je Hirš. Osam od devet osoba u kombiju, uključujući vozača, preminulo je na licu mesta, a jedan povređeni putnik je prebačen u obližnju bolnicu, dok je vozač vozila sa poluprikolicom, koji je bio sam u vozilu, takođe preminuo na licu mesta.

Istraga je u toku.

U odvojenom incidentu, u padu helikoptera američke Nacionalne garde koji je u petak patrolirao duž američko-meksičke granice, poginula su dva vojnika i agent američke granične patrole, a povređen je još jedan vojnik, saopšteno je danas iz američke vojske.

Helikopter UH-72 Lakota srušio se u blizini grada Rio Grande u Teksasu tokom operacije nadzora i otkrivanja ilegalnih aktivnosti na granici, izjavio je major vojske SAD Rajan Vierzbicki, prenosi Rojters.

On je rekao da nema informacija o meteorološkim uslovima u vreme kada se dogodila nesreća. Uzroci pada helikoptera se istražuju.