UČENIK IZAZVAO PRAVU DRAMU U ŠKOLI: Ukrao otrovnu materiju iz kabineta za hemiju, pa je prosuo svuda po školskom dvorištu!


IZVOR: Republika - 23.02.2024 | 08:55


U srednjoj školi u Patri juče se odvila prava drama kada je živa pronađena u školskom dvorištu, što je rezultiralo hitnom intervencijom specijalnih timova.

Foto: shutterstock
UČENIK IZAZVAO PRAVU DRAMU U ŠKOLI: Ukrao otrovnu materiju iz kabineta za hemiju, pa je prosuo svuda po školskom dvorištu!

Odmah je pokrenuta opsežna istraga nakon što je utvrđeno da je iz laboratorije nestala posuda puna ovog veoma toksičnog metala.

Nadležni su brzo reagovali, a specijalni timovi su stigli na lice mesta kako bi uklonili opasnost od toksične supstance.

- U toku je istraga, traženo je pisano objašnjenje direktora o tome šta se tačno dogodilo - ističu nadležni organi.

Postoje sumnje da je jedan od učenika uzeo posudu sa živom iz laboratorije, smeštene u kabinetu za hemiju i prirodne nauke, pri čemu je u dvorištu pronađen samo deo sadržaja iz posude.

- Istražićemo sve okolnosti ovog događaja - kako je došlo do toga, šta se tačno dogodilo i zašto. Određena količina žive je pronađena u dvorištu, a specijalni timovi su momentalno reagovali da je bezbedno uklone - navode nadležni u saopštenju.

Međutim, posuda sa živom još uvek nije pronađena, dodajući složenost situaciji.

Ovo podseća na ozbiljnost problema, imajući u vidu da je živa, iako korisna u domaćinstvu, medicini i industriji, izuzetno otrovna i može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod ljudi.

Njeno unošenje u ljudsko telo može prouzrokovati oštećenja organa, s posebnim naglaskom na osetljivost ćelija nervnog sistema. Očekuje se dalja istraga kako bi se utvrdili uzroci i preduzele odgovarajuće mere predostrožnosti kako bi se sprečile dalje posledice ovog incidenta u srednjoj školi u Patri.

BONUS VIDEO