OVAKO SU PALI NAPADAČI NA CRKVU U ISTANBULU! Napravili su samo jednu grešku, pa su ODMAH UHVAĆENI (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 29.01.2024 | 10:07


Mislili su da su dobro isplanirali napad, pa su svakako bili iznenađeni kada su uhvaćeni ovog jutra

Foto: https://twitter.com/marcodpIII
OVAKO SU PALI NAPADAČI NA CRKVU U ISTANBULU! Napravili su samo jednu grešku, pa su ODMAH UHVAĆENI (VIDEO)

Islamska država preuzela je odgovornost za jučerašnji napad na katoličku crkvu u Istanbulu, navodeći da je napad odgovor na poziv vođa IS da se ciljaju Jevreji i hrišćani.

U napadu na crkvu Santa Marija, dva maskirana napadača izvršila su oružani upad tokom nedeljnog bogosluženja u kojem je poginula jedna osoba.

Na snimcima koji su juče preplavili društvene mreže, vide se dva maskirana napadača kako ulaze u crkvu i otvaraju vatru na vernike.

Napadači su vodili računa o tome da im lica ne budu snimljena pre napada, odnosno ulaza u crkvu, međutim, pogrešili su u momentima pre dolaska na mesto zločina.

 

 

Kako je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i najavio, policija će u naredna 24 sata uhvatiti napadače, što se i dogodilo.

Policajci su, paralelno sa fizičkom potragom za napadačima širom Istanbula češljali sve snimke s nadzornih kamera u gradu i napravili su konstrukciju kretanja napadača.

Dva lica sa snimka desetak minuta pre napada nisu imali maske na licima a bili su slično obučeni dok su se na vozilu kretali ka crkvi.

Jedan snimak nadzorne kamere pokazao je njihova lica i uporedo sa izjavama svedoka, oni su uhvaćeni.

Policija je sprovela više od 30 racija tokom večeri u Istanbulu i tom prilikom ispitali su još desetine lica koji su navodno povezani sa zločincima.