PUTIN NE NAMERAVA DA STANE, RUŠIĆE SVE PRED SOBOM! Rusi zauzeli još jedno parče DNR, u jednom danu neprijatelj izgubio više od 260 militanata! (FOTO)


IZVOR: Republika/A.G. - 18.01.2024 | 15:01


Ova informacija je stigla iz Ruskog ministarstva odbrane.

Foto: Tanjug/AP
PUTIN NE NAMERAVA DA STANE, RUŠIĆE SVE PRED SOBOM! Rusi zauzeli još jedno parče DNR, u jednom danu neprijatelj izgubio više od 260 militanata! (FOTO)

Vojnici Oružanih snaga Rusije (OS) zazeli su selo Veseloje u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Ovo je saopštila pres služba ruskog Ministarstva odbrane, pozivajući se na podatke iz zone specijalnih operacija u Ukrajini za dan.

- Na pravcu Donjecka, kao rezultat uspešnih aktivnih dejstava jedinica grupe snaga „Jug“, oslobođeno je selo Veseloje Donjecke Narodne Republike“ - navodi se u izveštaju.

Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da je neprijatelj u jednom danu u ovom pravcu izgubio više od 260 militanata, tenk, dva borbena vozila pešadije i 17 vozila. Napadi na ciljeve Oružanih snaga Ukrajine (AFU) izvedeni su avijacijom, artiljerijom i teškim sistemima za bacanje plamena, prenosi Alo.

Podsećamo, Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je na konferenciji za novinare da Rusija ni na koji način ne može biti „pobeđena“ u Ukrajini, da će zemlja uporno i dosledno ostvariti svoje najavljene ciljeve.

On je podsetio da je o tome već više puta bilo reči.

Lavrov je istakao da Moskva nije protiv sporazuma koje zaključuju druge zemlje sa Ukrajinom i da to ni na koji način ne menja cilj Rusije, kao i da je to predsednik Rusije Vladimir Putin proteklih dana potvrdio.

Ministar je, takođe, podsetio da je Putin više puta govorio i da Rusija ne odbija pregovore o Ukrajini, prenosi Informer.

Ruski lider je to rekao još 2022. godine, kada je po nalogu (bivšeg britanskog premijera) Borisa Džonsona i ostalih Anglosaksonaca Kijevu zabranjeno da potpiše već usaglašeni sporazum o reašavanju situacije sa Ruskom Federacijom. To je već bilo odlično poznato još u aprilu 2022. godine - objasnio je šef ruske diplomatije.

BONUS VIDEO