ŠOJGU U NOVOGODIŠNJOJ PORUCI: Ruska vojska je pokazala svoju nepobedivost


IZVOR: Republika/A.N. - 31.12.2023 | 17:44


Ruska vojska slavi pobedu u protekloj godini

Foto: www.profimedia.rs
ŠOJGU U NOVOGODIŠNJOJ PORUCI: Ruska vojska je pokazala svoju nepobedivost

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu istakao je da su svi planovi neprijatelja propali zahvaljujući hrabrosti ruskih vojnika.

Protekla godina predstavljala je izazov za rusku vojsku, ali su vojnici pokazali nepobedivost i sposobnost da pobede neprijatelja u svim uslovima. Uprkos nadama i pomoći Zapada, ruska vojska je ostvarila značajne uspehe.

-Svi planovi neprijatelja, zahvaljujući vašoj hrabrosti i nesebičnom služenju otadžbini - propali su. Nepokolebljiva odlučnost i želja za pobedom karakterišu vojnika ruske vojske, rekao je on u novogodišnjoj čestitki, objavljenoj na Telegram kanalu Ministarstva odbrane Rusije.



Šojgu je istakao da je nepokolebljiva odlučnost i želja za pobedom glavna karakteristika vojnika ruske vojske.

Njihova hrabrost i nesebično služenje otadžbini doprineli su propadanju planova neprijatelja. Ministar je posebno naglasio nepokolebljivost i herojstvo ruskih vojnika na bojnom polju, kao i izvršavanje zadataka daleko od svoje domovine.

Ruska vojska - nepobediva sila

Ruska vojska je pokazala svoju nepobedivost u protekloj godini, čime je potvrdila svoj status kao jedna od najmoćnijih vojnih sila u svetu. Izazovi sa kojima se suočavala vojska zahtevali su visok stepen profesionalizma, odlučnosti i spremnosti da se odbrani domovina. Ruski vojnici su pokazali da su dorasli tim izazovima i da su spremni da brane interese svoje zemlje.

Podaci o kontraofanzivi u Ukrajini

Ukrajina je pretrpela značajan gubitak vojnika i vojne tehnike tokom protekle godine. Prema iznetim podacima, Ukrajina je izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike. Ovi podaci ukazuju na ozbiljnost sukoba u regionu i na visoku cenu koju je Ukrajina platila u vojnim operacijama.

Ruski ministar odbrane istakao je značaj kontraofanzive i njene rezultate, naglašavajući time snagu ruske vojske i sposobnost da se suprotstavi neprijatelju. Ovi podaci pružaju uvid u dinamiku sukoba i u ulogu ruske vojske u stabilizaciji situacije na terenu.

BONUS VIDEO