SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Iran uputio ozbiljnu pretnju Izraelu i Americi! TRAŽI DA SE HITNO OBUSTAVI GENOCID U GAZI ILI...!


IZVOR: Republika - 22.10.2023 | 18:06


Izrael svakodnevno razmenjuje vatru sa libanskom militantnom grupom Hezbolah koju podržava Iran, a danas je naređena evakuacija 14 izraelskih zajednica u blizini granice sa Libanom.

Foto: Tanjug-AP
SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Iran uputio ozbiljnu pretnju Izraelu i Americi! TRAŽI DA SE HITNO OBUSTAVI GENOCID U GAZI ILI...!

Iran je danas upozorio da će situacija u regionu Bliskog istoka izmaći kontroli ukoliko Izrael nastavi vojnu akciju u Pojasu Gaze.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan upozorio je Izrael i SAD da bi situacija na Bliskom istoku mogla da izmakne kontroli, ako, kako je naveo, odmah ne zaustave "zločin protiv čovečnosti i genocid" u Gazi", objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Izrael svakodnevno razmenjuje vatru sa libanskom militantnom grupom Hezbolah koju podržava Iran, a danas je naređena evakuacija 14 izraelskih zajednica u blizini granice sa Libanom.

U međuvremenu, SAD su poslale nosač aviona u region, a američki razarač u Crvenom moru presreo je rakete koje su iz Jemena ispalili Huti, grupa koja je povezana sa Iranom. 

Vojna baza u kojoj se nalaze američke snage u Iraku takođe se u četvrtak našla na udaru raketa i dronova grupa koje podržava Iran.

Iran je negirao da je pomogao Hamasu da izvede napad na Izrael 7. oktobra, u kojem je poginulo 1.400 ljudi. 

SAD su saopštile da nisu videle dokaze o direktnoj umešanosti Irana u taj napad.

Bonus video