NE DAJU NA SVOJE! Jevrejska dijaspora masovno krenula ka Izraelu, SVI HOĆE U RAT! Avioni krcati rezervistima!


IZVOR: Republika - 11.10.2023 | 17:46


I kapetan Dušan Milatović, direktor letačke operative u "Er Srbija", rekao je da su svi letovi ka Izraelu krcati.

Foto: Shutterstok
NE DAJU NA SVOJE! Jevrejska dijaspora masovno krenula ka Izraelu, SVI HOĆE U RAT! Avioni krcati rezervistima!

Mnoge kompanije privremeno su rešile da obustave letove ka Izraelu, ali ozbiljno razmišljaju da ovu odluku povuku jer su im se usijali telefoni od Izraelaca širom sveta koji pošto-poto žele da se vrate u zemlju i priključe se njenoj odbrani od Hamasa.

Ovim tvrdnjama u prilog ide činjenica da su kompanijama, koje nisu obustavile saobraćaj sa Izraelom, u poslednjih 48 sati svi letovi za ovu državu krcati rezervistima, koji su se odazvali pozivu tamošnje vlade da se vrate u Izrael i brane ga od neprijatelja. 

Može se slobodno reći da su Izraelci po ovom pitanju jedinstveni, jer je do sada bila praksa u svim državama u kojima se zahuktavao rat, da njihovi rezervisti mahom otadžbinu pokušavaju da napuste i  izdvajaju pravo bogatstvo za avionske karte koje bi ih iz nje odvele. 

I kapetan Dušan Milatović, direktor letačke operative u "Er Srbija", naglasio je jutros da nijedan let za Tel Aviv nije otkazan i da će se letovi odvijati redovno, dok god situacija to dozvoljava. Posebno je istakao da su avioni iz Beograda za Izrael popunjeni.

- Aerodrom "Ben Gurion" je u zaštićenoj zoni i izraelska vojska obezbeđuje siguran koridor za dolazak aviona do samog aerodroma, čime su otklonjeni potencijalni problemi - objasnio je on i dodao da kompanija "Er Srbija" iz Tel Aviva organizuje tri redovna leta i jedan repatrijacijski let u roku od četiri dana i da to ne bi trebalo da se menja.

Inače, odmah po napadu Hamasa, izraelska vojska pozvala je čak 300,000 rezervista da se priključe odbrani zemlje.

Bonus video: