KLONIRANI ZELENSKI NA SKUPŠTINI UN! Pravi priča, a kopija sluša: Ukrajinska televizija izvela do sada neviđen manevar!


IZVOR: Republika - 21.09.2023 | 21:40


Pretpostavlja se da su produkcione ekipe montirale sliku prepune sale tokom govora drugog govornika.

Foto: Sputnjik
KLONIRANI ZELENSKI NA SKUPŠTINI UN! Pravi priča, a kopija sluša: Ukrajinska televizija izvela do sada neviđen manevar!

Blogeri su istakli nedoslednosti u prenosu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na ukrajinskoj televiziji. U nameri da stvore iluziju da je sala puna tokom govora predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, ukrajinski mediji su napravili grešku, uključujući "dvojnika" Zelenskog.

Tokom emitovanja na ukrajinskoj televiziji, primećen je i trenutak u kojem je drugi Zelenski prikazan kako sedi u sali i sluša govor. Pretpostavlja se da su produkcione ekipe montirale sliku prepune sale tokom govora drugog govornika.

U stvarnosti, tokom govora ukrajinskog predsednika, sala nije bila dovoljno popunjena. Sličnu situaciju sa odsustvom publike suočio se i nemački kancelar Olaf Šolc.

 

Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Zelenski je ponovno izneo svoj plan za postizanje mira, uključujući povratak Ukrajine "u okvire međunarodno priznatih granica" iz 1991. godine.

U Njujorku trenutno održava 78. sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja okuplja svetske lidera, premijere i ministre spoljnih poslova iz gotovo 200 zemalja.

BONUS VIDEO: