KREMLJ PUSTIO SNIMAK! Prvo obraćanje Putina nakon KRAJA POBUNE VAGNERA - ruski predsednik poslao snažnu poruku svetu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 26.06.2023 | 14:51


Kremlj je danas objavio prvu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina nakon završetka krize sa oružanom pobunom plaćeničke grupe Vagner.

Foto: Tanjug/AP
KREMLJ PUSTIO SNIMAK! Prvo obraćanje Putina nakon KRAJA POBUNE VAGNERA - ruski predsednik poslao snažnu poruku svetu! (VIDEO)

Putin je u obraćanju učesnicima i gostima 11. Međunarodnog omladinskog industrijskog foruma "Inženjeri budućnosti - 2023" rekao da su razvoj i modernizacija prioritet Rusije.

- Razvoj i modernizacija industrije su naš bezuslovni prioritet. Zato ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rešenja, naprednih ekoloških standarda - rekao je Putin.

On je pozvao da se obnove programi stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, između ostalog i za glavne industrije: mašinogradnju, proizvodnju industrijske i energetske opreme, robotiku i elektroniku, brodogradnju i avio-industriju, izradu mašina i instrumenata.

 

 

Ruski lider je istakao da razvoj domaće industrije, jačanje bezbednosti i tehnološkog suvereniteta u velikoj meri zavise od kadrovskog potencijala.

- Mladi ljudi, iskusni stručnjaci, kolektivi naših preduzeća su obezbedili stabilan rad industrije u Rusiji, njen razvoj u uslovima teških spoljnih izazova, postigli su povećanje proizvodnje najvažnijih proizvoda za život zemlje - i civilnih i odbrambenih - rekao je Putin.

On je dodao da u ruska preduzeća stiže sve više mladih stručnjaka - kompetentnih, obrazovanih, kreativnih koji su spremni da preuzmu odgovornost i ponude nestandardna rešenja.

BONUS VIDEO