PUTIN SPREMA ODGOVOR, OKUPLJA DRŽAVNI VRH: Operativni sastanak Saveta bezbednosti Ruske Federacije o upadu Kapustinovih sabotera u Belgorodsku oblast (FOTO)


IZVOR: Republika - 26.05.2023 | 09:45


Ruski predsednik Vladimir Putin održaće operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije (SBRF) koji će biti posvećen upadu sabotera Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK) i legije Sloboda Rusiji s ukrajinske teritorije u rusku Belgorodsku oblast.

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP
PUTIN SPREMA ODGOVOR, OKUPLJA DRŽAVNI VRH: Operativni sastanak Saveta bezbednosti Ruske Federacije o upadu Kapustinovih sabotera u Belgorodsku oblast (FOTO)

Ruske vlasti su RDK i legiju Sloboda Rusiji, koji žele da svrgnu Putina sa vlasti, predstavile kao ukrajinsku diverzantsku i izviđačku grupu koja je upala oklopnim vozilima u okrug Grajvoronski 22. maja, a tokom njihovog napada koji je trajao oko 24 sata jedan civil je ubijen, 13 meštana je ranjeno.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je da je ubijeno više od 70 terorista, kao i da su uništena četiri oklopna vozila i pet pikap kamiona.

Foto: www.profimedia.rs

Denis Kapustin

Kako je Republika ranije objavila, Denis Kapustin, ruski neonacista i komandant RDK, najavio je nove diverzantske upade sa teritoriju Ukrajine u zapadne oblasti Rusije.

Foto: Tanjug/AP

Denis Kapustin s pripadnicima Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK)

Putin se redovno sastaje sa članovima SBRF, po pravilu jednom nedelje.

U tom savetu su premijer Mihail Mišustin, predsedavajući donjeg i gornjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin i Valentina Matvijenko, sekretar SBRF Nikolaj Patrušev i njegov zamenik Dmitrij Medvedev.

Tu su i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, šef Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov, šef osoblja Kremlja Anton Vaino, ministar policije Vladimir Kolokolcev i direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin.