SMRSKAO JOJ REBRA, LEŽALA JE NEPOMIČNA NA PODU: Učenik težak preko 100kg stravično PRETUKAO profesorku na hodniku, jeziv skandal trese prosvetu!


IZVOR: Republika - 26.02.2023 | 19:00


Uhapšen je sedamnaestogodišnji učenik koji je optužen za krivično delo teškog napada zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Foto: Tanjug/AP
SMRSKAO JOJ REBRA, LEŽALA JE NEPOMIČNA NA PODU: Učenik težak preko 100kg stravično PRETUKAO profesorku na hodniku, jeziv skandal trese prosvetu!

U jednoj srednjoj školi na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama učenik srednje škole pretukao je na hodniku svoju profesorku jer mu je ona oduzela konzolu za video igre u toku časa, piše "Fox news".

Ceo incident koji se dogodio u srednjoj školi Matanzas u Palm Koustu na Floridi zabeležile su sigurnosne kamere, a snimak je u međuvremenu procurio i na sve društvene mreže. 

Uhapšen je sedamnaestogodišnji učenik koji je optužen za krivično delo teškog napada zbog nanošenja teških telesnih povreda. Prema pisanju američkih medija, radi se o učeniku sa posebnim potrebama koji je težak čak 123 kilograma.

Na pomenutom snimku vidi se kako joj on pritrčava sa leđa, viče na nju i obara je na zemlju. Potom je šutira, a onda se spušta na pod i udara je pesnicama u gornji deo tela. Ubrzo grupa ljudi pritrčava jadnoj ženi u pomoć, prenosi Fox news.

Profesorka je ležala nepomično nekoliko minuta, a onda je tek uspela da se pridigne i osvesti. Šerif Rik Stali je rekao da je profesorka lako mogla da bude mrtva.

- Ovo je moglo da bude i ubistvo. Kada gurnete ljude na taj način i oni udare glavu, nikada ne znate ishod - navodi šerif Rik Stali.

Osumnjičeni učenik je pruđao otpor prilikom hapšenja i psovao je šerifa. Izjavio je i da ne želi da ide u zatvor. Profesorka je prebačena u lokalnu bolnicu i ubrzo je puštena na kućno lečenje. Slomljena su joj rebra, a stepen povreda se i dalje utvrđuje.

- Verujem da profesorka neće dolaziti na posao najmanje nekoliko nedelja ukoliko uopšte planira da se vrati. Postupci učenika su užasni i nepotrebni. Nadajmo se da će se žrtva oporaviti i psihički i fizički od ovog incidenta - dodaje šerif Rik Stali.

BONUS VIDEO: