STALJIN JE TAKVE STRELJAO! Prigožin nikad oštrije kritikovao ruskog političara, rekao mu da nastavi da se bavi KUVANJEM!


IZVOR: Republika - 25.02.2023 | 07:46


Prigožin je odgovorio na izjave Kuivaševa.

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen
STALJIN JE TAKVE STRELJAO! Prigožin nikad oštrije kritikovao ruskog političara, rekao mu da nastavi da se bavi KUVANJEM!

Jevgenij Prigožin, osnivač i šef grupe Vagner, kazao je da treba strijeljati ruskog političara koji ga je kritikovao i rekao da je bolje da se bavi kuvanjem.

Naime, guverner Sverdlovska Jevgenij Kuivašev poručio je Prigožinu, koji se inače bavi i ugostiteljstvom, da se drži svog posla s hranom.

- Ako svaki poslovni čovek koji zarađuje na školskim obrocima pokuša voditi državu, nećemo daleko stići. Svi bi trebali gledati svoja posla. Kuvajte kotlete i testeninu, a mi u regijama ćemo sami rešavati svoje probleme - kazao je Kuivašev za lokalne novine 66.ru, a prenosi Skaj Njuz.

Staljin je streljao takve kao ti

Vrlo brzo nakon ove izjave usledio je i odgovor šefa Vagnera.

- Tokom rata 1941.-45., koji se sada ponavlja, Staljin je jednostavno streljao ljude poput tebe. Mislim da ćemo se uskoro vratiti u ta vremena. Siguran sam da će ubrzo ljudima prekipeti i da će krenuti na tebe i tebi slične s vilama - poručio mu je Prigožin.

Čelnik Vagnera je nedavno optužio ruske vlasti da blokiraju snabdevanje naoružanja potrebnog njegovim borcima, čak je objavio jezivu fotografiju na kojoj se vide leševi i komentirao da su vojnici umrli zbog nedostatka zaliha.

Rusko ministarstvo obrane opovrgnulo je ove optužbe i reklo kako čini sve što može da dopremi sve što je potrebno na crtu bojišnice.