SNIMIO SVOJE POSLEDNJE TRENUTKE U AVIONU KOJI PADA: U jednom momentu prizori iz letelice, u drugom vatra i lom! (FOTO)


IZVOR: Republika - 16.01.2023 | 12:34


Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak koji je navodno nastao neposredno pred sam pad aviona. Snimak je objavio poznati indijski novinar.

Foto: Dhyanendra Singh/twitter printscreen
SNIMIO SVOJE POSLEDNJE TRENUTKE U AVIONU KOJI PADA: U jednom momentu prizori iz letelice, u drugom vatra i lom! (FOTO)

Spasioci i dalje u Nepalu tragaju za četiri osobe, koje se vode kao nestale nakon rušenja aviona u kome je bilo 72 ljudi.

Spasilačke službe su do sada pronašle 68 tela ljudi, a u avionu koji je išao od glavnog grada Katmandua ka Pokari, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske.

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak koji je navodno nastao neposredno pred sam pad aviona, a koji je objavio poznati indijski novinar.

Kako prenose svetski mediji, putnik u avionu, Indijac po imenu Sonu Džaisval, navodno je kamerom zabeležio poslednje trenutke putnika u palom avionu. Na snimku se može videti unutrašnjost aviona, kao i dobro raspoloženje putnika dok avion preleće iznad kuća.  POGLEDAJ GALERIJU

Logo avionske kompanije vidljiv je preko ramena Džaisvala, a reklama za lokalno osiguranje može se videti na poslužavniku avio kompanije.

Snimak se nastavlja, tako što kadar prelazi sa Džaisvala na ostale putnike, da bi u jednom momentu sve počelo da se trese, dok se u pozadini čuje vikanje putnika. Potom se na snimku vidi plamen.

NEMA POTVRDE O AUTENTIČNOSTI

Još uvek ne postoji potvrda u autentičnost nastalog snimka, ali prema navodima tamošnjih medija, Džasvailov rođak je potvrdio da je novinar bio u avionu.

- Sonu je bio na uživo na Fejsbuku nakon što se ukrcao na let za Pokharu. Prenos uživo je pokazao da su Sonu i njegovi pratioci bili veseli, ali su se iznenada pojavili plamenovi pre nego što je prenos prestao - naveo je njegov rođak, prenosi Nportal.

Spasioci su tražili i crnu kutiju, dok su pokušavali da pronađu eventualne preživele, rekao je portparol Nepalske civilne vazduhoplovne službe.

U Nepalu je za danas proglašen dan žalosti zbog tragedije, a formiran je tim eksperata koji će istražiti nesreću i ukazati na mere kako bi se izbegli ovakvi incidenti ubuduće.

Vlasti su saopštile da će tela poginulih biti predata porodicama nakon identifikacije i istrage.

Od 2000. godine, blizu 350 ljudi je poginulo u avionskim ili helikopterskim nesrećama u Nepalu, u kojem se nalazi osam od 14 najviših planina, uključujući i Mont Everest, gde česte iznenadne promene vremena mogu da stvore opasne uslove za letenje, piše Nportal.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: