AMERIČKA KONGRESMENKA OGORČENA ZBOG ZELENSKOG: Traži milijarde poreskih obveznika SAD za 51. državu - Ukrajinu!


IZVOR: Republika - 21.12.2022 | 23:29


Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin ogorčeno je prokomentarisala posetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu zbog njegovih namera da dobije još veću podršku.

Foto: Tanjug/AP
AMERIČKA KONGRESMENKA OGORČENA ZBOG ZELENSKOG: Traži milijarde poreskih obveznika SAD za 51. državu - Ukrajinu!

Ona je na Tviteru opisala Volodimira Zelenskog kao "predsednika u senci" koji "mora da dođe u Kongres i objasni zašto mu trebaju milijarde dolara američkih poreskih obveznika za 51. državu, Ukrajinu".

- Ovo je apsurdno. Stavite Ameriku na prvo mesto - napisala je Mardžori Tejlor Grin u objavi.

Kongresmenka, koja je odana saveznica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, prošlog meseca je inicirala rezoluciju kojom se zahteva revizija finansija koje je američka vlada dala kako bi pomogla Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

Inicijativa je poražena tesnom većinom u Predstavničkom domu, a demokrate su tvrdile da bi se time poslao pogrešan signal Kijevu.

Uoči američkih međuizbora, Grin je izjavila da "nijedan peni neće otići u Ukrajinu" ako republikanci preuzmu kontrolu nad Kongresom, prenosi RT.

Ipak, nakon što su dobili većinu u Predstavničkom domu, republikanski predstavnici Kevin Mekarti i Majkl Mekol utišali su nagađanja da će njihova stranka smanjiti vojnu pomoć Кijevu.

Bonus video: