POVLAČIM SE ČIM NAĐEM NEKOG DOVOLJNO GLUPOG DA PREUZME POSAO! Oglasio se Ilon Mask nakon ankete!


IZVOR: Republika - 21.12.2022 | 08:32


Mask se oglasio nakon što je postavio anketu o tome da li treba da ostane na čelu Tvitera.

Foto: Tanjug/AP
POVLAČIM SE ČIM NAĐEM NEKOG DOVOLJNO GLUPOG DA PREUZME POSAO! Oglasio se Ilon Mask nakon ankete!

Ilon Mask je rekao da će se povući sa mesta šefa Tvitera „čim nađe nekog dovoljno glupog da preuzme posao“. On je dodao da će nakon toga voditi računa samo o softveru i timovima servera.

Maskov odgovor dolazi nakon ankete u kojoj je pitao korisnike društvene mreže da li žele da on odstupi. Odlučili su korisnici, njih 57,5 ​​odsto glasalo je za Maskov odlazak, a on je najavio da će postupiti prema rezultatima ankete. U anketi je učestvovalo 17.502.391 korisnika.

Samo dvadeset minuta nakon što je objavio anketu, koja je pokazala da je "da" za njegov odlazak daleko popularnije, Mask je tvitovao: "Pazi šta želiš, moglo bi se ostvariti".

U odgovoru na jedan komentar, Musk je napisao: „Pitanje nije pronaći generalnog direktora, već izvršnog direktora koji može održati Tviter u životu.

Niko ne želi posao koji zapravo može da održi Tvitter u životu. Nema naslednika“.

 

 

Musk je kupio Tviter u aprilu za 44 milijarde dolara

Nedelju dana nakon kupovine akcija na Tviteru, Musk je dao ponudu za kupovinu kompanije, a u aprilu je kupio mrežu za 44 milijarde dolara.

Od kada je postao novi vlasnik, počela su da se postavljaju pitanja kakve će to promene doneti korisnicima, ali i zaposlenima.

- Tviter potvrđuje da je postigao definitivan sporazum o kupovini i prodaji. Kompaniju će u celini preuzeti entitet u vlasništvu Elona Maska za 54,20 dolara po akciji. Transakcija se procenjuje na približno 44 milijarde dolara. Po završetku transakcije , Tviter će postati privatna kompanija - objavljeno je tada.