ZELENSKI RAZGOVARAO SA BRITANSKOM PREMIJERKOM: Izolacija Rusije se nastavlja!


IZVOR: Republika - 10.10.2022 | 18:42


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na svom Tviter nalogu podelio je detalje razgovora sa brinatskom premijerkom Liz Tras.

Foto: Tanjug/AP
ZELENSKI RAZGOVARAO SA BRITANSKOM PREMIJERKOM: Izolacija Rusije se nastavlja!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je na svom Tviter nalogu kako je imao telefonski razgovor sa premijerkom Ujedinjenog Kraljevstva Liz Tras u vezi najnovije situacije u vezi rusko-ukrajinskog sukoba i konstelacija na međunarodnoj političkoj sceni. 

Zelenski je naveo kako se zahvaljuje Britaniji na velikoj podšci koju ta zemlja pruža ukrajinksom narodu u odbrani svog suvereniteta.   

- Obavio sam telefonski razgovor sa premijerkom Liz Tras. Računamo na vodeću ulogu Velike Britanije u konsolidaciji međunarodne političke i odbrambene podrške Ukrajini, uključujući i pitanje odbrane našeg neba, kao i dalju izolaciju Rusije- naveo je Volodimir Zelenski. 

 

Glavni grad Ukrajine, Kijev, rano jutros je pretpeo granatiranje u kome je povređeno više civila, a navodi se da ima i poginulih. Pored Kijeva, ruske snage gađale su i Krivi Rog, inače rodni grad ukrajinskog predsednika, ali za sada nema detaljnijih informcija o potencijalnim žrtvama. 

Poslednje akcije ruske vojske smatraju se nekom vrste osvete zbog eksplozije na Krimskom mostu, ali i provokativne rođendanske čestitke ruskom predsedniku Vladimiru Putinu objavljenje na društvenim mrežama od strane urakjinskih zvaničnika, ali i običnog stanovništva.