REGRUTI BEZ OBUKE IDU DIREKTNO NA FRONT! Mračna strana mobilizacije, mrežama se širi šok svedočenje ruskog vojnika! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 28.09.2022 | 09:20


Ruski regruti, čiju je mobilizaciju nedavno najavio predsednik Vladimir Putin, bez ikakve obuke ili lekarskih pregleda upućuju se direktno na front, tvrde pojedini ruski Telegram kanali nenakolonjeni Kremlju.

Foto: Tanjug/AP
REGRUTI BEZ OBUKE IDU DIREKTNO NA FRONT! Mračna strana mobilizacije, mrežama se širi šok svedočenje ruskog vojnika! (VIDEO)

- Novi regruti ne učestvuju u vežbama, ne pregleda ih lekarska komisija i ne prolaze nikakvu obuku - navela je grupa "Prvo odeljenje" u postu na Telegramu u utorak.

Grupa je citirala video koji je objavio neimenovani regrut koji je pozvan da se bori.

- Zdravo svima, prvi tenkovski puk je ovde. Zvanično nam je rečeno da neće biti obuke pre nego što budemo poslati u ratnu zonu. Komandanti puka su to potvrdili. 29. septembra bićemo upućeni u Herson - kaže ruski vojnik na snimku koji je objavljen na Telegramu.

 

Podsetimo, Rusija namareva da regrutuje oko 300.000 vojnika u okviru delimične mobilizacije kako bi se promenila situacija na bojnom polju koja poslednjih nedalja ide u korist Kijeva.

Uporedo nakon što je mobilizacija obelodanjena, veliki broj Rusa pohrlio je da napusti zemlju, a neki se čak i samopovređuju kako bi izbegli odlazak na front.