BERLUSKONI O PUTINU: Samo je želeo da njegove trupe zamene Vladu Ukrajine PRISTOJNIM LJUDIMA (VIDEO)


IZVOR: Republika - 23.09.2022 | 09:05


Berluskoni, uoči izbora, očekuje da njegov blok pobedi, govori o Putinu i dodaje da je ruske snage trebalo samo da ostanu oko Kijeva, a ne da idu širom Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP
BERLUSKONI O PUTINU: Samo je želeo da njegove trupe zamene Vladu Ukrajine PRISTOJNIM LJUDIMA (VIDEO)

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni branio je specijalnu vojnu akciju Vladimira Putina na tlu Ukrajine, rekavši da je ruski predsjednik "gurnut" u sukob.

Ovaj političar je rekao da su ruske trupe trebale zamijeniti vladu "pristojnim ljudima" i onda otići iz Ukrajine.

- Rusko stanovništvo, njegova stranka i njegovi ministri gurnuli su Putina da izmisli ovu specijalnu operaciju. Trupe su trebale ući, stići do Kijeva za sedam dana, zamijeniti vladu Zelenskog pristojnim ljudima i sedam dana kasnije vratiti se - rekao je Silvio.

Poznato je da je Berluskoni dugogodišnji saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izbori na kojima Berluskoni učestvuje održaće se 25. septmebra, a ono što je posebno zanimljivo je to da po prvi put u istoriji Italije, mladi ljudi između 18 i 24 godine imaju puno pravo glasa na opštim izborima.

Okončanjem dugogodišnje anomalije, minimalna starosna granica za glasanje u Senatu smanjena je sa 25 na 18 godina, što je ujedno i prag za glasanje za Predstavnički dom.

Dva doma parlamenta imaju jednaka ovlašćenja.

 Promena pravila pogađa 4,1 milion mladih od ukupno 51,4 miliona birača, a iako stručnjaci za javno mnjenje kažu da bi značajan broj mogao biti uzdržan, političari otvoreno pokušavaju da pridobiju njihovu podršku.