"Što više NAORUŽAVATE KIJEV, rat će duže trajati"! VIKTOR ORBAN žestoko iskritikovao EU i DAO REŠENJE za prekid sukoba u Ukrajini!


IZVOR: Republika - 23.07.2022 | 18:39


Samo rusko-američki razgovori mogu da okončaju sukob jer Rusija želi bezbednosne garancije koje samo Vašington može da pruži, rekao je Orban.

Foto: Tanjug/AP
"Što više NAORUŽAVATE KIJEV, rat će duže trajati"! VIKTOR ORBAN žestoko iskritikovao EU i DAO REŠENJE za prekid sukoba u Ukrajini!

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas na pregovore između Vašingtona i Moskve o okončanju rata u Ukrajini, kritikujući "neefikasne sankcije i strategiju Evropske unije (EU)".

Orban, koji boravi danas u poseti Rumuniji u delu gde živi velika mađarska zajednica, ocenio je da se sukob u Ukrajini ne bi dogodio da je Donald Tramp i dalje predsednik SAD i Angela Merkel nemačka kancelarka.

- Sankcije, sa svojim razornim ekonomskim uticajem, "neće promeniti situaciju" i "Ukrajinci neće izaći kao pobednici - rekao je Orban, ocenivši da što više Zapad šalje oružje Ukrajini, to će rat duže trajati.

- Potrebna je nova strategija, koja bi trebalo da se fokusira na mirovne pregovore umesto na pokušaj pobede u ratu. EU ne sme da stane na stranu Ukrajinaca, već da se pozicionira" izmedju dva tabora - rekao je Madjarski premijer.

Prema njegovim rečima, samo rusko-američki razgovori mogu da okončaju sukob jer Rusija želi bezbednosne garancije koje samo Vašington može da pruži.

Bonus video: