DA LI BI RUSIJA NAPALA UKRAJINU DA JE TRAMP OSTAO PREDSEDNIK?! Zelenski u vrućoj stolici, suočen sa škakljivim pitanjem - OVAKO JE ODGOVORIO!


IZVOR: Republika - 01.06.2022 | 11:41


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izbegao je da odgovori na direktno pitanje da li bi se ruska agresiju na Ukrajinu dogodila da je u Ovalnom kabinetu u Beloj kući ostao Donald Tramp.

Foto: Tanjug/AP
DA LI BI RUSIJA NAPALA UKRAJINU DA JE TRAMP OSTAO PREDSEDNIK?! Zelenski u vrućoj stolici, suočen sa škakljivim pitanjem - OVAKO JE ODGOVORIO!

Umesto direktnog odgovora na direktno pitanje Zelenski je odgovor uvio u oblande ističući da je  zahvalan na pomoći koju je Ukrajini pružio aktuelni predsednik SAD Džo Bajden.

- Verujem da je najvažnija pomoć naroda Sjedinjenih Država. Oni plaćaju poreze, a novac koji se izdvaja za podršku Ukrajini dolazi od poreza, i sve je to humanitarno, finansijsko, vojnu podršku Ukrajini. Tako da sam zahvalan sadašnjem predsedniku Sjedinjenih Država, kao i onima u političkim partijama koje nas podržavaju - odgovorio je Zelenski na pitanje novinara Njuzmaksa Roba Šmita.

- Žao mi je ako ću reći nešto što vam se ne sviđa, ali za nas kao zemlju u ratu nije važno da li su demokrate ili republikanci. Podržava nas narod Sjedinjenih Država - rekao je on

Foto: Tanjug/AP

 

Nešto kasnije Zelenski je dodao da ne zna šta bi se desilo da je Tramp ostao predsednik Sjedinjenih američkih država.

- Ne mogu da predvidim šta bi se desilo - kazao je ukrajinski predsednik.

Zelenski je rekao da je važno da američke institucije poput Senata i Kongresa rade isto bez obzira na to ko je na vlasti, kako bi zadržale „vrednosti Sjedinjenih Država".

Inače, Njuzmaks je mediji poznat po podršci Trampu.

On je ranije tvrdio da bi njegov položaj na vlasti sprečio Rusiju da izvrši invaziju.