MAJKA PSIHOPATA? Optužena za ubistvo tri ćerke - ovaj zločin je prestravio Grčku!


IZVOR: Republika - 03.04.2022 | 14:14


Sve se više veruje da je Rula Pispirigu (33) iz Patre, pod optužbom da je u poslednje tri godine svesno uticala na smrt svoje tri kćerke zapravo učinila taj čudovišni čin.

Foto: youtube.com/ NotosNet
MAJKA PSIHOPATA? Optužena za ubistvo tri ćerke - ovaj zločin je prestravio Grčku!

Izjave lekara iz bolnica u Patri, Riu i Atini bez izuzetka potvrđuju ”veoma čudno, hladno i nekoperativno” ponašanje majke i trenucima kada su pokušavali da reanimiraju 9-godišnju Đorđinu i spase joj život.

- Neće se vratiti. Ostavite je da se odmori, mnogo je patila - govorila je lekarima majka Rula, što je izazvalo zaprepašćenje kod lekara. Posebno su bili zbunjeni lekari koji su mesec dana ranije, posle 55 minuta borbe, uspeli da reanimiraju sirotu Đorđinu, posle neobjašnjivog gušenja.

Veoma je moguće, tvrde stručnjaci sudske medicine, da će dalje analize potvrditi sumnje da je teška droga ketamin, čiji su tragovi nađeni u krvi preminule devojčice, uzrok gušenja.

Foto: RINA

Majka psihopata?

Neidentifikovani izvor iz krugova oko istrage navodi da je najverovatnije majka posedovala drogu.

U zločinu koji je tema dana u Grčkoj, otvorena su još dva poglavlja koja bi mogla da bace svetlo na ionako tešku situaciju Rule Pispirigu.

Naime, otkriveno je da je Rulin deda Panajotis, 1965. godine na plaži u okolini Patre, zadavio svoju suprugu Sotiriju, Rulinu baku. Sotirija je predhodno rodila sina, Rulinog oca, a nakon toga odlučila da se razvede. Panajotis je navodno pristao i pozvao je na oproštajni sastanak na plaži. Priznao je delo, osuđen je na doživotnu robiju, ali je posle 15 godina pušten zbog primernog vladanja.

Deo medija piše da bi policija morala da otkrije pod kojim okolnostima je umrla vlasnica stana koji su iznajmljivali Rula i Panajotis. Od kada su preuzeli obavezu da brinu o starici u zamenu ѕa kuću koja će im ostati posle njene smrti, zdravstveno stanje gazdarice se rapidno pogoršava, da bi se fatalno završilo za nekoliko meseci.

Takođe je iritirajuće da se roditelji preminule dece, u ovako dramatičnim okolnostima, ponašaju kao medijske zvezde. Neprestano komuniciraju sa medijima, prepucavaju se, još uvek ne optužujući jedno drugo otvoreno, ali nagoveštavaju da će na zvaničnom izjašnjavanju pred sudom imati šta da kažu.

Danas, u ponedeljak, Rula Pispirigu će se iz samice na sedmom spratu Generalne policijske uprave Atike, preseliti u Atinski okružni sud da u svom prvom iskazu pokuša da negira umešanost u težak zločin nad svojom decom.

BONUS VIDEO: