BJELA kao RUSKI VOJNIK pali sela i pije pivo?! Niz SRPSKIH poznatih ličnosti u BIZARNOM trendu koji je preplavio društvene mreže - OVAKO JE SVE POČELO!


IZVOR: Republika - 02.03.2022 | 15:04


Društvenim mrežama masovno se dele fotomontaže na kojima su javne ličnosti iz Srbije koje se predstavljaju kao ukrajinski borci za slobodu.

Foto: printscreen
BJELA kao RUSKI VOJNIK pali sela i pije pivo?! Niz SRPSKIH poznatih ličnosti u BIZARNOM trendu koji je preplavio društvene mreže - OVAKO JE SVE POČELO!

Da li je sve otišlo predalako? I da li je vreme za bizarne šale?

Ova pitanja verovatno su sebi postavili mnogi korisnici društvenih mreža u Srbji, pošto su Fejsbuk, Instagram, Tviter, TikTok preplavljeni fotomotažama koje na podrugljiv način govore o ratnim dejstvima u Ukrajini.

Od kako je počela ruska agresija na internetu se odvija pravi propagandni rat pošto se informacije, poluinformacije, spinovi i kontraspinovi smenjuju gotovo jednakom brzinom kojom se odgravaju i ratna dejstva na Istočnom frontu.

Foto: Twitter/Printskrin

 

 

Počelo je fotomontažom iz antologijskog filma "Lepa sela lepo gore", gde su Dragan Bjelogrlić i Nikola Kojo predstavljeni kao ruski borci koji piju pivo nakon što su navodno "spalili selo".

- Evropska civilizacija nestaje u plamenu - stoji u opisu ove fotomontaže.

Varijacija na temu potom su se ređale kao na traci, a otišlo se toliko daleko da su i učesnici rijaliti programa predstavljeni kao učesnici rata.

Foto: printscreen

 

Tako je Zmaj od Šipova predstavljen kao Zmaj od Kijeva, dok je Miljana Kulić predstavljena kao Milijana Kulnikova iz imaginarnog Zadrugovskaja distrikta u Harkovu.

Foto: printscreen

 

Bilo kako bilo, ma koliko duhovite bile šale koje se ređaju društvenim mrežama, s obzirom na trenutnu situaciji u Ukrajini i svetu - jedno je sigurno: sada im nije vreme.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, na ukrajinskom ratištu našli su se i Sergej Trifunović, Radoš Bajić i Nenad Okanović.