PUTIN ZAPRETIO NATO I PRESTRAVIO SVET! Izdao je naređenje vojnom vrhu svoje zemlje koje uteruje strah u kosti: AMERIČKI BROD U CRNOM MORU DRŽITE NA NIŠANU!


IZVOR: Republika - 01.11.2021 | 15:00


Ruski predsednik Vladimir Putin održao je hitan sastanak sa predstavnicima vojnog vrha svoje zemlje na kom je upozorio na opasne manevre Amerikanaca i drugih NATO članica na samom rubu granica Ruske Federacije.

Foto: wikipedia/Wwoods, Tanjug/AP

Putin pokazao zube šefu NATO Stoltenbergu 

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je nikad oštriju poruku NATO i šefu te organizacije Jensu Stoltenbergu, kao i američkoj vojsci koja je poslednjih dana pojačala prisustvo nadomak granica Ruske Federacije u Crnom moru, što je razbesnelo šefa Kremlja i navelo ga na hitno održavanje sastanka s predstavnicima vojnog vrha svoje zemlje. 

To se dogodilo nedugo nakon što su SAD objavile kako se glavni brod Šeste flote američke Ratne mornarice "Mount Whitney" danas otisnuo ka Rusiji, a nakon što je to isto, radi vojnih vežbi u Crnom moru, učinio razarač pod američkom zastavom, "Porter".

- Znate da je američki brod uplovio u Crno more. Možete ga videti kroz dvogled ili kroz nišan odbrambenih sistema - poručio je Putin svojim saborcima dajućim im zeleno svetlo da Amerikance drže pod budnim okom svojih oružanih sistema. 

 

 

Ruski predsednik je na sastanku sa rukovodiocima Ministarstva odbrane i vojne industrije skrenuo pažnju i na porast intenziteta letova avijacije NATO u blizini Rusije i pojavu brodova Alijanse sa navođenim raketama u vodama Baltičkog mora, prenosi Sputnjik.