SEVERNA MAKEDONIJA UDARILA NA PUTINA! Stigao je ekspresni odgovor iz Kremlja: SKOPLJE ČEKA JAK ODGOVOR!


IZVOR: Republika - 17.08.2021 | 12:50


Severna Makedonija odlučila je da protera još jednog ruskog diplomatu, optuživši ga za teške prestupe, zbog čega je Ruska Federacija najavila brz recipročan odgovor.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Rusija na udaru Severne Makedonije

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova zemlja ponovo su se našli na meti Severne Makedonije nakon što je vojni ataše ruske ambasade u Skoplju optužen za nediplomatsko ponašanje, nakon čega je momentalno proglašen personom non grata i proteran iz zemlje.  

Prema navodima medija iz zemlje naših suseda, reč je o ruskom državljaninu koji je navodno "izveo neprikladna diplomatska dejstva i nije poštovao diplomatska pravila u Severnoj Makedoniji".

To je potvrdio makedonski ministar spoljnih poslova Bujar Osmani, koji je naveo kako je Rus proteran po nalogu makedonske vlade zbog aktivnosti suprotnih Bečkoj konvencijii.

Foto: Tanjug/AP

Bujar Osmani, makedonski ministar spoljnih poslova 

- Vlada je zato preduzela mere za zaštitu svoje nacionalne bezbednosti, ali i zaštitu bezbednosti saveznika i saveza kojem pripada - istakao je Osmani, prenosi Sputnjik.  

Gotovo momentalno je stigao odgovor iz Kremlja

- Odgovor će, naravno, uslediti veoma brzo i biće snažan - kratko je izjavio zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško. 

Podsetimo, Severna Makedonije je u maju proglasila još jednog ruskog diplomatu za personu non grata, na šta je Rusija reagovala recipročnim merama i proterala jednog zaposlenog u makedonskoj ambasadi u Moskvi.