Trojica optužena za ubistvo novinarke na Malti


IZVOR: Tanjug, Republika - 06.12.2017 | 07:23


Malteški sud optužio je trojicu muškaraca za ubistvo istraživačke novinarke Dafne Karuna Galicije, koja je stradala 16. oktobra kada je eksplodirala bomba, postavljena ispod njenog automobila.

Foto: Tanjug/AP

Bi-Bi-Si navodi da su se trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke, braća Džorduž i Alfred Deđorđo, stari 55 i 53 godine, i Vinskent Muskat, izjasnili da nisu krivi

Malteška policija nedavno je uhapsila 10 osoba osumnjicenih za ubistvo novinarke, a Ej-Bi-Si njuz navodi da je sedam osumnjičenih pušteno uz kauciju do dalje istrage. 

Bi-Bi-Si navodi da su se trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke, braća Džorduž i Alfred Deđorđo, stari 55 i 53 godine, i Vinskent Muskat, izjasnili da nisu krivi. 

Oni su optuženi i za posedovanje materijala za pravljenje bombi i oružja. 


Malteška novinarka blogerka Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, među kojima je bio i sam premijer Muskat i njegovi najbliži saradnici.