POSLANICI ANGELE MERKEL NA LISTI ZA ODSTREL! Zastrašujuće pretnje članovima Bundestaga, NEMAČKA NA NOGAMA


IZVOR: Republika - 28.04.2021 | 13:54


Nemačka kriminalistička služba upozorila je članove parlamenta te zemlje da im preti ozbiljna opasnost i to zbog izglasavanja zakona o novom zaključavanju kako bi se pandemija koronavirusa stavila pod kontrolu.

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Tanjug/AP, Pixabay

Članovi Bundestaga na meti, Angela Merkel u problemu 

Nemačka kriminalistička služba (BKA) upozorila je da na internetu kruži lista za odstrel nemačkih političara, članova parlamenta te zemlje, Bundestaga. 

Reč je, naime, o zvaničnicima koji su prošle nedelje glasali za izmenu Zakona o epidemiji, kojim je u Nemačkoj ponovo uveden policijski čas zbog novog rapidnog širenja koronavirusa.

Iako eksplicitno nije navedeno o kojim je poslanicima reč, mediji spekulišu da su u pitanju članovi stranke Hrišćansko demokratske unije (CDU), kojoj pripada i kancelarka Angela Merkel, budući da je ona ta koja već nedeljama unazad insistira na novim zatvaranjima zemlje kao meri kojom se može stati na put širenju KOVIDA-19.   

Kako su preneli nemački mediji, na društvenoj mreži Telegram pojavio se spisak uz poruku "nemački političari za odstrel".

- BKA je o tome informisala poslaničke klubove u Bundestagu - prenela je šefica poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SPD) Grabrijele Kacmarek, koja je tim povodom pozvala svoje kolege poslanike da se jave ukoliko budu izloženi neprijatnostima ili primete nešto upadljivo.