ŠTA PIŠE U PREPISCI TRAMPOVOG SINA SA VIKILIKSOM?!


IZVOR: Tanjug - 14.11.2017 | 20:29


Najstariji sin americkog predsednika Donald Tramp Mlađi objavio je seriju privatnih poruka na Tviteru koju je razmenio sa organizacijom Vikiliks za vreme i po završetku predsedničkih izbora 2016, uključujući i molbe te medijske organizacije da deli njihove objave.

Foto: youtube.com/ MSNBC

Donad Tramp Mlađi

Ovo objavljivanje usledilo je nekoliko sati nakon što je o tim porukama prvo u ponedeljak izvestio "Di Atlantik" (The Atlantic), a neke od njih razmenjenje su u vreme kada je sajt objavio ukradene imejlove predsednika kampanje demokratske kandidatkinje Hilari Klinton, prenosi AP.

Pozitivni komentari

U tim mejlovima Vikiliks zahvaljuje na pozitivnim komentarima tadašnjeg predsedničkog kandidata Donalda Trampa i na tome što ih on spominje, a od njegovog sina traži da im dostavi poreske prijave njegovog oca.


Ova otkrića, ocenjuje agencija, sigurno će pojačati pozive Kongresa Trampu Mlađem da svedoči javno u okviru nekoliko istraga komiteta o mešanju Rusije u izbore 2016.

Kako navodi agencija, oni unose jedan novi element u istragu u koja već mesecima pokušava da otkrije da li je bilo saradnje između ruske vlade i predvodnika Trampove kampanje.

U prepisci se može videti da je Tramp mlađi odgovorio Vikiliksu tri puta, od kojih se u jednom složio da se "raspita naokolo" o političkim akcijama komiteta o kojem je Vikiliks pisao.

Dopisivanja su počela u septembru 2016, a odvijala su se do jula.

Tramp mlađi je, kako agencija navodi, umanjio značaj tog dopisivanja nakon što ga je objavio.

- Ovde se nalazi ceo niz poruka sa (@)wikileaks (Vikiliksom) (sa moja tri neverovatna odgovora) od kojih je jedan kongresni komitet odabrao da objavi. Kako ironično - objavio je on na Tviteru.

Advokat Trampa mlađeg Alan Futerfas dostavio je dopisivanje kongresnim komitetima (tri komiteta) koji su se bavili istragom o ruskom mešanju i njegooj vezi sa Trampovom kampanjom.

On je u saopštenju rekao da je na hiljade dokumenata dostavljeno komitetima.

Ne brine

- Ostavljajući po strani pitanja zbog čega i ko je takva dokumenta koja su dostavljena Kongresu pod obećanjem poverljivosti, selektivno objavljivao, mi možemo da kažemo sa sigurnošću da ne brinemo zbog tih dokumenta i da je na sva pitanja u vezi sa njima lako dat odgovor na odgovarajućem mestu - rekao je Futerfas.

On nije otkrio na koje mesto misli, ali je poznato da je Tramp Mlađi svedočio pred sudskim komitetom Senata u septembru iza zatvorenih vrata, a osoba upoznata sa ovom temom je navela da je upravo bilo reči o privatnim porukama na Tviteru, navodi agencija.