HAOS U HOLANDIJI ZBOG KARANTINA! Demonstranti NAPADAJU BOLNICE I PALE ŠTA STIGNU! Policija nemoćna!


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.01.2021 | 20:42


U Holandiji su već četvrtu noć zaredom održani protesti protiv mera karantina, dok su izlozi nekih prodavnica bili zabarikadirani, a zaposleni u njima poslati ranije kućama radi bezbednosti.

Foto: printskrin

Nadležni su pozvali roditelje da svoju decu tinejdžere zadrže u domovima, upozoravajući da bi mogli da završe sa kriminalnim dosijeom i da bi mogli da dobiju ogromne kazne za uništavanje automobila, prodavnica i javne imovine.

U više od deset gradova pozvana je policija za suzbijanje nereda, a u mnogima su izdate hitne naredbe koje službenicima daju veća ovlašćenja za obavljanje pretresa.

- Imali smo proteste u prošlosti, ali se retko dešavalo da se održavaju više noći zaredom u gradovima širom zemlje - rekla je portparolka nacionalne policije. Ona je objasnila da se oni ne održavaju samo u područjima koja su poznata kao problematična, nego su mnogo raspostranjeniji.

Holandska policija je sinoć uhapsila više od 180 ljudi kada su grupe demonstranata počele da pale vatru, bacaju kamenje i pljačkaju prodavnice u nekoliko gradova. Do sada je uhapšeno preko 470 ljudi, najviše agresije bilo je usmereno na pripadnike organa reda, a policija je upotrebila vodene topove u nekoliko gradova.

 
$bp("Brid_11694351", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});
Bolnica u Roterdamu upozorila je rodbinu i prijatelje pacijenata da ne dolaze, nakon što su demonstranti napali bolnice u više gradova tokom prethodnih dana. U Roterdamu je sinoć povređeno deset policajaca.