Ubistva su američki metod rada: ASAD PROGOVORIO O OPASNOSTI DA BUDE LIKVIDIRAN


IZVOR: sputniknews.com, Republika - 08.10.2020 | 07:43


Predsednik Sirije Bašar Asad prokomentarisao je u intervjuu za Sputnjik izjavu američkog lidera Donalda Trampa o planovima njegove likvidacije, istakavši da su ubistva – način na koji SAD rade decenijama.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Asad

- Ubistva su američki metod rada, modus operandi, oni to stalno čine decenijama. Rade to svuda, u svim krajevima sveta. Tu nema ništa novo. Stoga se mora imati na umu da su planovi tog tipa uvek postojali iz različitih razloga. U uslovima sukoba u Siriji, trebalo bi da očekujemo nešto slično od Amerikanaca - rekao je sirijski lider.

Asada je dodao da su Amerikanci nezakonito okupirali Siriju i da pružaju podršku teroristima.

Prem njegovim rečima, „Vašington ništa neće odvratiti od takvih surovih akcija i napada, ukoliko u međunarodnim odnosima ne bude ravnoteže u kojoj Sjedinjene Američke Države ne mogu da izbegnu odgovornost za svoje zločine“.

- U suprotnom će takvo ponašanje generisati sve nove zločine ove vrste u raznim regionima i ništa ih neće zaustaviti - naglasio je sirijski predsednik.

 
$bp("Brid_02142486", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});

Podsetimo, Tramp je ranije priznao da se zalagao za uklanjanje Asada kada su SAD imale priliku da ga ubiju. On je rekao da je bivši ministar odbrane Džejms Matis bio protiv i da ga je on odgovorio od tog poteza.

S tim u vezi reagovalo je Ministarstvo inostranih poslova Sirije, saopštivši da zvanično priznanje Trampa o nameri da ubije lidera Sirije samo potvrđuje zločinačku aktivnost SAD, koje „pribegavaju istim metodama kao i terorističke organizacije – ubistvima mimo bilo kakvih međunarodnih pravila i principa radi sopstvenih interesa u regionu“.

 

 
$bp("Brid_02142496", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});