Uhapšeni ruski plaćenici planirali terorističke akte: U Belorusiji strahuju da ih ima još oko 200


IZVOR: Tanjug.rs, republika.rs - 30.07.2020 | 07:25


Belorusija sumnja da je grupa od više od 30 osumnjičenih ruskih plaćenika, koji su uhapšeni u toj zemlji, planirala da izvrši "terorističke akte" u toj zemlji, izjavio je danas državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti Andrej Raukov.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

On je, obraćajući se novinarima, rekao da se do 200 plaćenika i dalje nalazi u Belorusiji i da bezbednosne snage tragaju za njima, prenosi Rojters.

Ambasador Rusije u Belorusiji izjavio je ranije danas da je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, nakon što su bezbednosne snage Belorusije zadržale u pritvoru više od 30 ruskih državljana kod Minska, za koje se sumnja da su plaćenici, preneo je Rojters pozivajući se na agenciju RIA.


U Belorusiji su uhapšena 33 ruska državljanina, za koje se navodi da su članovi ruske grupe privatnih vojnih plaćenika "Vagner".

 
$bp("Brid_96095174", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});


Do hapšenja je došlo nakon što je 200 članova te grupe ušlo u Belorusiju, izjavio je neimenovani policijski izvor, a prenela je agencija Belta.

Beloruska novinaska agencija je objavila imena, prezimena i datume rođenja navodnih rukskih plaćenika, preneo je Rojters.