Zaharova oladila Boltona: Tek ću se pozabaviti temom američke krađe tehnologije


IZVOR: sputniknews.com, Republika - 16.08.2019 | 21:06


Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će biti interesantno da se izračuna koliko su puta Sjedinjene Američke Države ukrale tehnologiju od raznih zemalja sveta.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Marija Zaharova

Komentarišući izjavu savetnika američkog predsednika Džona Boltona da je Rusija u razvijanju hipersoničnih raketa koristila tehnologije koje je ukrala od SAD, Zaharova je na Fejsbuku napisala da će se pozabaviti temom američke krađe tehnologije.

- Kad je već Džon Bolton podsetio na lopovluk, onda ja podsećam da je Vašington ukrao zdanja i rezidencije Generalnog konzulata Rusije u San Francisku, Trgovinskog predstavništva Rusije u Vašingtonu, rezidencije generalnog konzula Rusije u Sijetlu, kao i dva ruska diplomatska objekta u Merilendu i Njujorku. Međutim, mnogo je važnije to što je oteo veliki broj građana Rusije u drugim zemljama. Ili to nije bilo otimanje, gospodine Bolton? Onda ih vratite - napisala je Zaharova. 

 

 

Bolton je u intervjuu za "Glas Amerike", govorec´i o nedavnoj eksploziji na ruskom vojnom poligonu nedaleko od Severodvinska, izjavio da Rusija krade tehnologiju od SAD.

U nesreći koja se dogodila tokom ispitivanja raketnog postrojenja na tečni pogon poginulo je petoro ljudi.