Nije više mogao da trpi nasilje: Deca gledala školskog druga kako leži na šinama i nisu sprečili da ga voz usmrti


IZVOR: Republika - 18.07.2019 | 13:55


Grupa od oko 50 učenika je posmatrala smrt svog vršnjaka, koji je legao na šine ispred voza koji je prilazio stanici punom brzinom.

Foto: facebook.com/James Connor

Nesrećni dečak sa mamom i starijim bratom

Sem Konor (14) predao je svoje stvari prijateljima pre nego što je legao na šine na stanici u Čertsiju u Velikoj Britaniji, nakon što su u ponedeljak popodne okončani časovi u školi, a đaci krenuli kući.

Bolničari su stigli na lice mesta, ali su mogli samo da proglase smrt deteta.

Oni koji su poznavali Sema kažu da je bio zlostavljan u školi. Na stanici je pronađen komad papira za koji se pretpostavlja da je oproštajna poruka učenika.

- Užasno je. Imam prijatelje koji su bili tamo i videli sve. Sem je predao svoju torbu i telefon drugarima i legao na šine ispred voza. Neki od starijih učenika su dobro reagovali i zadržali ostale radi njihove bezbednosti – rekao je jedan učenik za "Dejli mejl".

- Oni su rekli da je Sem bio zlostavljan. Znao sam ga u prolazu, delovao je srećno. Ali izgleda da nikad ne znaš šta se događa u nekom. Ovo je šok za sve – dodao je on.

Juče su učenici i roditelji postavljali cveće na stanicu. Majka učenika koji pohađa istu školu u koju je išao stradali dečak, kaže da je bilo problema sa zlostavljanjem.

- Moj sin je viđao Sema kako sam stoji na igralištu. Nikada nije video da ga neko fizički napada, ali je znao da ga zlostavljaju. Ovo je prosto strašno – navela je ona.

Direktor škole Džejms Kibl uputio je pismo roditeljima nakon tragedije.

- Ovo je veoma teška situacija ali poznavajući veru, saosećanje i snagu naše školske zajednice siguran sam da ćemo zajedno naći podršku jedan za drugog - naveo je on.

Portparol škole je rekao da nije zvanično zabeleženo da je dečak bio zlostavljan.