Putin oduševio svet humanim gestom: Ispunio želju teško obolelom dečaku!


IZVOR: E. S. T. - 18.12.2018 | 06:46


Ruski predsednik Vladimir Putin ispunio je obećanje dato Artemu Palijanovu (14), obolelom od teške bolesti kostiju, da će mu pred božićne i novogodišnje praznike ispuniti jednu od najvećih želja.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

U pitanju je obilazak Sankt Peterburga helikopterom, što je za malog Artema lično uredio šef Kremlja, pokazavši mu i mapu delova grada koje će dečak imati priliku da vidi iz ptičje perspektive.

Predsednik je Artema, zajedno sa njegovom porodicom, ugostio u svojim odajama u Kremlju.

- Želim da vam svima čestitam Novu godinu i Božić - rekao je Putin na sastanku s porodicom mališana, a zatim malog Artema pitao kako se odlučio da nadleće baš Sankt Peterburg.

- Verujem da je interesantno videti ga odozgo jer je i ovako impozantan - rekao je kratko Artem, govoreći, podsetimo, o gradu u kom je Putin rođen.

Ruski lider je dečaka lično ispratio do helidroma nakon što mu je uručio i druge poklone. Inače, Artem je jedno od petoro obolele ruske dece kojima je Putin obećao da će im ispuniti praznične želje, a što je naišlo na oduševljenje širom sveta. To je, podsetimo, već njegova tradicija s obzirom na to da se svake godine trudi da iznenadi što više mališana u svojoj zemlji.