DODIK O POSETI RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Lavrov je veliki prijatelj Srpske


IZVOR: novosti.rs, Republika - 19.09.2018 | 19:39


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predstojeća poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Banjaluci od velikog značaja za Srpsku, jer je on veliki prijatelj srpskog naroda i dobar poznavalac prilika u BiH.

Foto: Tanjug

Milorad Dodik

- Informisaćemo Lavrova o stanju u Srpskoj i razgovarati o načinima na koji Rusija može da investira u neke projekte u Republici Srpskoj i da bude još prisutnija u Srpskoj. Mi to želimo, a to što se ne sviđa Britancima - šta da radimo to je njihova stvar - istakao je Dodik.

On je naglasio da je velika čast da Republika Srpska ima priliku da 21. septembra, ugosti ruskog šefa diplomatije u Banjaluci.

- Izražavamo veliku zahvalnost za odluku da dođe u Republiku Srpsku jer znamo koliko opstrukcija ima u Sarajevu da bilo koji diplomata dođe u Banjaluku. Nažalost, čak i Srbi poput ministra inostranih poslova u Savetu ministara Igora Crndaka za svoj maksimalni uspeh smatraju to da neke diplomate ne posete institucije Republike Srpske, pa pokušava da to "kamuflira" pričom kako on saziva ministre u Banjaluku pa je tako pozvao i šefa diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija i to smatra uspehom - istakao je predsednik Srpske.