NAČELNIK SPLITSKE POLICIJE PODNEO OSTAVKU ZBOG SINA NASILNIKA! Sa još četvoricom prebio mladića! DEČKU SE BORE ZA ŽIVOT!


IZVOR: Republika - 07.04.2024 | 20:36


Pacijent je i dalje u životnoj opasnosti, a trenutno činimo sve što je u našoj moći da ga spasimo, rekao je novinarima Josip Krnić, načelnik Jedinstvenog prijema hitne bolnice KBC Split.

Foto: Profimedia, Shutterstock
NAČELNIK SPLITSKE POLICIJE PODNEO OSTAVKU ZBOG SINA NASILNIKA! Sa još četvoricom prebio mladića! DEČKU SE BORE ZA ŽIVOT!

Policija je otkrila detalje napada u Splitu u kojem je pretučen 23-godišnji mladić. U premlaćivanju je učestvovalo pet osoba, od kojih su četiri maloletne, a među napadačima je i sin sada bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića.

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske sproveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i četvoricom maloletnika osumnjičenih da su počinili krivično delo posebno teška telesna povreda na štetu 22-godišnjaka, koji se dogodio u Splitu 6. aprila ove godine.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni u subotu, 6. aprila oko 3.30 sati ispred kluba u ulici Supavla u Splitu, nakon kraćeg verbalnog sukoba, fizički napali 22-godišnjaka tako što su ga nekoliko puta udarili nogama i rukama u predelu tela i glave. Povređenom 22-godišnjaku u KBC Split konstatovane su teške telesne povrede opasne po život. Osumnjičeni će tokom večeri, uz krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, biti određen pritvor - saopšteno je iz policije.

Ranije danas je saopšteno da je pretučeni mladić i dalje u teškom stanju.

- Pacijent je i dalje u životnoj opasnosti, a trenutno činimo sve što je u našoj moći da ga spasimo - rekao je novinarima Josip Krnić, načelnik Jedinstvenog prijema hitne bolnice KBC Split.

- U noći sa petka na subotu primili smo 23-godišnjeg pacijenta sa teškom povredom glave i mozga koji je bio bez svesti -  rekao je Krnić.

On je saopštio da je pacijent odmah smešten na neurohirurgiju, gde je postavljena motorizacija za praćenje pritiska, a nakon toga nastavljeno je intenzivno lečenje pacijenta. On je dodao da je reč o "edemu mozga, odnosno otoku, a prisutno je i krvarenje”.

Prema njegovim rečima, svaka povreda glave je individualna i svaka ima svoje probleme, tako da u ovoj fazi nije moguće davati prognoze.

Načelnik policije Slobodan Marendić, čiji je sin bio među napadačima, danas je podneo ostavku. 

Mladić (22) pretučen je u noći sa petka na subotu ispred splitskog kluba, a potom je primljen u splitski KBC.

Bonus video