MLADIĆ U RIJECI UMESTO SOKA POPIO SREDSTVO ZA PRANJE ILI ODMAŠĆIVANJE?! Stigli rezultati analize flaše iz Hrvatske iz koje je pio momak koji se OTROVAO!


IZVOR: Republika - 09.11.2023 | 14:36


Analizom je utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6), što upućuje na sredstvo za pranje ili odmašćivanje.

Foto: pixabay.com
MLADIĆ U RIJECI UMESTO SOKA POPIO SREDSTVO ZA PRANJE ILI ODMAŠĆIVANJE?! Stigli rezultati analize flaše iz Hrvatske iz koje je pio momak koji se OTROVAO!

Nakon sprovedenog veštačenja Centra "Ivan Vučetić", Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje u kojem se potvrđuje da je mladić iz Rijeke popio odmašćivač ili sredstvo za pranje.

Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirao mladić podudaraju se u fizičko-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena. Analizom je utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6), što upućuje na sredstvo za pranje ili odmašćivanje.

- Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizičko-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6) - navodi se u saopštenju policije.

Ministar zdravlja Hrvatske, Vili Beroš, izjavio je da sve institucije rade na otkrivanju uzroka trovanja napicima. U saopštenju policije ističe se da ostale bočice koje su ispitane nisu pokazale neuobičajene sadržaje, dok se u nespornim bočicama originalnog pakovanja utvrđuje uobičajen pH vrednosti za ovu vrstu napitaka.

- Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO