UKRAJINSKI HELIKOPTER IZNENADA SLETEO U HRVATSKU: Sve službe na nogama, a kraj priče je - NEVEROVATAN!


IZVOR: Republika - 27.10.2023 | 18:21


Vlasniku se neće dogoditi ništa strašno, čeka ga "masna" kazna, koja ovom Ukrajincu ne bi trebala da bude problem.

Foto: youtube.com/Vojna Arhiva
UKRAJINSKI HELIKOPTER IZNENADA SLETEO U HRVATSKU: Sve službe na nogama, a kraj priče je - NEVEROVATAN!

Na blatnjavom putu koji vodi na jednu od njiva nadomak Karlovca danas oko podneva "parkirao" se skupoceni helikopter Robinson R66 Turbine. Meštani su ga gledali u čudu, a neko je primetio registracijske oznake UR-HAA i pravilno zaključio da je oznaka - ukrajinska! Možda su baš zato pozvali policiju.

Na lice mesta intervenisali su kriminalistički inspektori PU karlovačke i druge službe zadužene za nacionalnu sigurnost. Policijska traka je povučena kako se niko ne bi približavao.

Ipak, nije bilo mesta panici, jer se, kako saznaje "Jutarnji list" u pozadini odigravala jedna pomalo bizarna priča.

Vlasnik ove letelice je bogati Ukrajinac koji je poželeo da uživa u lovu! Živi li u Italiji, a danas je uredno prijavio let u Zagreb. Tamo je navodno natočio gorivo, a onda se bez ikakve prijave, javljanje i dozvole zaputio prema Karlovcu, tu sletio i s društvom koje ga je čekalo zaputio u lov na divlje svinje!

"Jutarnjo" saznaje da mu se neće dogoditi ništa strašno, čeka ga "masna" kazna, koja njemu ne bi trebala da bude problem, s obzirom na to da je letelica kojom je stigao novijeg datuma i vredi oko 1,5 miliona dolara!

Bonus video: