OTKAZALE KOČNICE NA SLUŽBENOM AUTOMOBILU DRITANA ABAZOVIĆA! Sve se desilo pedesetak metara pre VELIKE NIZBRDICE! U MUP-U TVRDE DA NEMA GOVORA O ATENTATU!


IZVOR: Republika - 05.08.2023 | 09:52


Nadležni utvrđuju zbog čega su iznenada, tokom vožnje otkazale kočnice na državnom "mercedesu" u kom je bio predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, rečeno je za "Vijesti" iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ
OTKAZALE KOČNICE NA SLUŽBENOM AUTOMOBILU DRITANA ABAZOVIĆA! Sve se desilo pedesetak metara pre VELIKE NIZBRDICE! U MUP-U TVRDE DA NEMA GOVORA O ATENTATU!

Prema informacijama lista, kočioni sistem na službenom vozilu potpuno je prestao da radi dok je Dritan Abazović bio na Obzovici, pedesetak metara pre velike nizbrdice. Incident se desio 31. jula, a Abazović je u tom trenutku išao u službenu posetu Tivtu. Prema nezvaničnim informacijama, u automobilu - na komandnoj tabli, nije bilo nikakvih upozorenja.

Abazović je nakon što se vozilo zaustavilo na makadamu pored puta, prešao u drugi automobil iz pratnje, a od tada koristi drugo službeno vozilo.

Kvar zbog starosti?

Iz MUP-a kažu da dosadašnje kontrole ukazuju da je reč o kvaru zbog starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i naglašavaju da je prvi čovek te institucije i partijski kolega Abazovića Filip Adžić inicirao vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove, "radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja”.

- Do sad odrađenom kontrolom uvereni smo da je kvar na vozilu nastao usled starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i da prethodno nisu postojali nikakvi indikatori koji bi ukazivali da može doći do takvog kvara na pomenutom vozilu - saopšteno je "Vijestima" iz Ministarstva.

Objašnjavaju da je 12 godina prosečna starost službenih motornih vozila, koja se koriste u okviru Odseka za obezbeđivanje domaćih štićenih ličnosti u cilju vršenja poslova zaštite bezbednosti štićenih ličnosti.

- Ali napominjemo, da se ista uredno tehnički održavaju i servisiraju posredstvom i u okviru kapaciteta Direkcije za održavanje i eksploataciju prevoznih sredstava i organizovanje ishrane i smeštaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, pa se, s tim u vezi, i na taj način adekvatno ispunjavaju svi neophodni bezbednosni standardi utvrđeni na polju zaštite bezbednosti štićenih ličnosti - tvrde iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su naglasili i da se ti službeni automobili, koji se koriste za poslove obezbeđivanja štićenih ličnosti, nalaze pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom službenika Uprave policije:

- Kao i da za sada ne postoje indicije koje bi ukazivale na to, da je kvar na gore pomenutom vozilu u predmetnom događaju, uzrokovan ljudskim faktorom. Imajući u vidu da se radi o vozilu koje koriste službenici Uprave policije koji obavljaju poslove obezbeđenja predsednika Vlade Crne Gore, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić inicirao je vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja - saopšteno je iz tog vladinog resora kojim rukovodi Adžić.

(Republika/Vijesti)

Bonus video: