LIBERTAS POD OZNAKOM "UZNEMIRUJUĆE" OBJAVIO KAKO CRNOGORSKI POLICAJCI MUČE UHAPŠENE: Isplivale monstruozne Skaj fotografije


IZVOR: Republika - 24.03.2023 | 10:43


Pripadnici Odseka za posebnu operativnu podršku Uprave policije u Crnoj Gori, kojoj je pod komandom Mirka Banovića bilo nekoliko policajaca među kojima su i neki koji su uhapšeni, sudeći prema nalazima Europola i transkriptima razgovora nekih od njih, činili su, prisustvovali ili su znali da se čine krivična dela torture nad uhapšenim ljudima, objavio je portal Libertas.

Foto: Printscreen/Sky aplikacija
LIBERTAS POD OZNAKOM "UZNEMIRUJUĆE" OBJAVIO KAKO CRNOGORSKI POLICAJCI MUČE UHAPŠENE: Isplivale monstruozne Skaj fotografije

Libertas je objavio fotografije koje je označio kao uznemiravajuće.

Foto: Printscreen/Sky aplikacija

 

 

Sudeći prema komunikacijama koji su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, prijetili im i omalovažavali ih i prema njima nečovječno postupali, objavio je ovaj portal, a prenose Novosti.

 

 

Pričali o tome sa Zvicerom

Petar Lazović i Jugoslav Jugo Raičević pričali su o tome sa šefovima i pripadnicima kriminalnih grupa i nerijetko im slali fotografije mučenja ljudi.

Lazović je prema do sada pregledanim materijalima Europola, u koje Libertas ima uvid, o svemu obavještavao kriminalce Radoja Zvicera, Darka Šarića, Nikolu Spasojevića, pripadnika Šarićeve kriminalne organizacije, srpske kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Foto: Printscreen/Sky aplikacija

 

 

Petar Lazović je u pritvoru od jula prošle godine. On je sin bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i za njega je ponuđeno višemilionska kaucija kako bi bio pušten da se brani sa slobode.

Nekoliko ponuda njegovih advokata je sud odbio.

Libertas je o Raičeviću pisao krajem novembra prošle godine, ali do sada nije bilo informacija iz Specijalnog tužilaštva da su tog policajca pozivali da objasni šta je činio.

BONUS VIDEO: