Otvaranje projekta Adriatic 42 zakazano za 28. oktobar! Jedna od najvećih jahti na svetu BLACK PEARL prva će biti remontovana!


IZVOR: Republika - 19.10.2022 | 18:14


Crna Gora dobija jedinstveni objekat za popravku i održavanje mega jahti i to će predstavljati početak nove ere razvoja jahting industrije u ovoj zemlji.

Foto: Adriatic 42
Otvaranje projekta Adriatic 42 zakazano za 28. oktobar! Jedna od najvećih jahti na svetu BLACK PEARL prva će biti remontovana!

Projekat Adriatic 42 zvanično će biti otvoren 28. oktobra, a jedna od najvećih jahti na svetu, Black Pearl, prva će biti remontovana, saopštio je predsednik Borda direktora Adriatic 42, Rade Antolović.
 
- Zahvaljujući ogromnom radu, ulaganjima, posvećenosti i istrajnosti u proteklim mesecima sa zadovoljstvom mogu da najavim da će projekat Adriatic 42 zvanično biti otvoren 28. oktobra. Tog dana će Crna Gora dobiti jedinstveni objekat za popravku i održavanje mega jahti i to će predstavljati početak nove ere razvoja jahting industrije u ovoj zemlji - rekao je Antolović u intervjuu agenciji Mina-business.
 
On je dodao da će to ujedno značiti da će u Boki Kotorskoj, jednoj od najsigurnijih luka na svetu, na svega nekoliko minuta vlasnici jahti imati prestižnu luku za superjahte, Porto Montenegro, i mesto za njihov remont po najvišim svetskim standardima – Adriatic 42.
 
Antolović je saopštio da, iako projekat nije zvanično otvoren, imaju ogromno interesovanje klijenata i već dogovorene poslove koji će se obavljati u Adriatic 42.
 

Foto: Printskrin/Youtube/ Louis Nineteen

Black Pearl

 

- Mogu da najavim da je jedna od najvećih jahti na svetu, Black Pearl, prva koja će biti remontovana u našem doku. To je ogroman vetar u jedra za sve nas i potvrda koliko je revitalizacija brodogradnje i remonta, ali sada na moderan i inovativan način, bila preko potrebna Crnoj Gori i ovom delu Mediterana - rekao je Antolović.
 
On je kazao da im je cilj da tokom prve godine rada opsluže 14 superjahti, a da se taj broj, kroz period od pet godina, poveća na 109.
 
On je dodao da će dok, ali i brojna druga važna ulaganja, omogućiti klijentima usluge poput dokovanja i dizanja brodova, radova poput brušenja, lakiranja te raznih mehaničkih popravki.
 
- Internacionalne standarde koje donosimo u Bijelu već godinama razvijamo u jednoj od najvećih remont luka na svetu DryDock u Dubaiju - rekao je Antolović.

Bonus video: