EVO KO JE CRNOGORSKA MAFIJAŠICA KOJA JE PRATILA JOVANA VUKOTIĆA DOK NIJE UBIJEN! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 09.10.2022 | 19:12


Turski istražitelji otkrili su da je, pored crnogorske državljanke Elanur Tune, od maja još najmanje četiri osoba pratilo Jovana Vukotića u Turskoj, fotografisali su ga i slali njegove lokacije pripadnicima klana koji ga je ubio 8. septembra.

Foto: Printskrin/Tviter/Pluton
EVO KO JE CRNOGORSKA MAFIJAŠICA KOJA JE PRATILA JOVANA VUKOTIĆA DOK NIJE UBIJEN! (VIDEO)

Vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića koji je ubijen u Istanbulu 8. septembra ove godine, od maja je u stopu pratilo čak pet pripadnika kriminalne grupe koja je uhapšena zbog likvidacije.

 

 

Kako su otkrili turski mediji, među njima je bila i jedna žena, crnogorska državljanka Elanur Tuna, koja je takođe provedena u velikoj akciji policije osam dana posle ubistva Jovana Vukotića.

Lisice su tada, podsetimo, stavljene i Radoju Živkoviću, rođaku vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera kao i Zdravku Perunoviću. Oni su osumnjičeni da su organizovali i nadgledali praćenje i likvidaciju Vukotića koja je navodno plaćena 1,5 miliona evra.

Foto: Twitter

Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti

 

Na društvenim mrežama nedavno su se pojavili snimci Jovana Vukotića, na kojima su sigurnosne kamere snimile kako neposredno pred ubistvo šeta sa trudnom suprugom Mašom M. i njihovim detetom.

- Osim poslednjih trenutaka života Jovana Vukotića, kamere su snimile i troje osumnjičenih, među kojima je i uhapšena Elanu Tuna, kako ih prate u stopu. Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se kako Crnogorka sa dvojicom muškaraca ide kroz tržni centar, na maloj udaljenosti od Vukotića - opisuje sagovornik Kurira šta se vidi na snimku.

Iako se verovalo da je Vukotić ubijen kada je krenuo u tržni centar sa suprugom i ćerkicom, posle objavljivanja snimaka iz kupovine koji su navodno napravljeni na dan njegove likvidacije, istražitelji sumnjaju da se zločin dogodio kada su krenuli kući. Napadači na motoru, podsetimo, prišli su automobilu i ispalili hice u vođu škaljaraca.

- U ubistvu su učestvovale dve grupe, jedna iz Izmira i druga iz Istanbula. Jedna, sačinjena od petoro ljudi bila je zadužena da ga pomno prati Vukotića od maja meseca, kada je otkriveno da je u ovom turskom gradu. Ta grupa, kako je otkriveno, belo vozilo kojim su se po Istanbulu kretali Vukotić i njegova supruga, pratila je gde god su krenuli. Kako bi ostali neopaženi, navodno su promenili od maja čak 35 registarskih tablica na automobilu kojim su ga pratili.

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Vukotić

 

Uvek su držali rastojanje, ali su kamere u tržnom centru i na dan ubistva snimile kako posle ulaska Vukotićevog automobila, svojim vozilom ulaze i oni u garažu - objašnjava  sagovornik Kurira.

Čekali na motoru

Istražitelji su otkrili da su osobe koje su pratile Vukotića bile u stalnoj komunikaciji sa ubicama, koje su spremne čekale na motoru.

- Ekipa za praćenje je imala telefone koji su pravili fotografije visoke rezolucije. Neprekidno su u saobraćaju slikali Vukotićev automobil i slali ostalim članovima grupe, uz lokacije kojima se kreću - otkrili su turski istražitelji.

Kobnog dana, kamere su snimike kako oko 19.30 sati izlaze na auto-put u okolini Mečidijeka, a iza njih ide drugo vozilo. Dve osobe na motociklu se, kako otkrivaju, u trenutku kada nailaze uključuju sa proširenja na desnoj strani puta, prelaze u srednju traku, prilaze automobilu i u nekoliko sekundi ubijaju Jovana Vukotića pred trudnom ženom i detetom.

Bonus video: