DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Poziv da se u Crnoj Gori istaknu trobojke


IZVOR: Republika - 15.09.2022 | 05:34


Crnogorski portal in4s.net povodom Dana srpskog jedinstva pozvao je da se đirom Crne Gore istaknu srpske trobojke.

Foto: youtube.com/printscreen
DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Poziv da se u Crnoj Gori istaknu trobojke

Neka se glasno čuje: i svuda gdje je srpska duša koja, tamo je meni otadžbina moja!

„Trobojka“ je jedan od simbola Srba, bez obzira da li žive u Herceg Novom, Somboru, Banjaluci, Kosovskoj Mitrovici, Kumanovu, ili Trebinju, Beogradu, Foči, Podgorici, Novom Sadu…

Sa vjerom u Boga i naše Svetosavlje, danas ćemo, u ime svih naših svetih, naših mučenika, stradalnika, junaka i podvižnika, istaknuti srpske trobojke! 

Na ulicama! Na naših kućama! U našim srcima!

Danas je dan kada prizivamo slavu Svetog Save, svih svetih Nemanjića, Miloša Obilića, Njegoša, Svetog Vasilija Ostroškog! 

Danas ćemo hrabro i dostojanstveno, kako smo to i uvijek radili, pokazati cijelom svijetu da je Srpstvo živa rijeka koja izvire iz srpskih duša i uliva se u Carstvo Nebesko!

Raduj se srpski rode! Danas je Dan svih Srba!

Jovan Markuš za IN4S: Treba da se ugledamo na naše Srbe u SAD
Nažalost tačno je da mnogi i ne znaju što predstavlja ovaj Praznik. Ukoliko nam nije jasno treba samo da se ugledamo na naše Srbe u SAD, kazao je za IN4S, publicista i bivši gradonačelnik Cetinja Jovan Markuš. 

„Pred nama u Crnoj Gori predstoji mukotrpni posao na edukaciji jer mnogi nijesu svjesni ni da su im preci Srbi a ne koji su nam nacionalni simboli i što predstavlja ovaj praznik“, istakao je Markuš i dodao:

Svaka čast Srbima u Herceg Novom i Nikšiću koji ne zaboravljaju ovaj praznik a nadati se da će to zaživeti i u drugim gradovima. Crna Gora živi u lažima i obmanama od 1945 g do danas i stvari se ne mogu preko noći promijeniti.