ABAZOVIĆ DOSTAVIO SKUPŠTINI EKSPOZE: Evo šta je navedeno, nova sednica zakazana za 28. april na Cetinju


IZVOR: Republika - 25.04.2022 | 18:13


Mandatar Dritan Abazović dostavio je skupštini program rada uoči sednice na kojoj se očekuje da će biti izabrana nova crnogorska vlada, koja je zakazana za četvrtak, 28. april.

Foto: youtube.com/printskrin
ABAZOVIĆ DOSTAVIO SKUPŠTINI EKSPOZE: Evo šta je navedeno, nova sednica zakazana za 28. april na Cetinju

Među prioritetima je preispitivanje spornih i nezakonitih odluka prethodnih vlada i državnih organa u pravcu njihovog hitnog revidiranja, donošenje zakona o popisu, kao i regulisanje ugovornog odnosa sa verskim zajednicama, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, prenosi Kurir.

Dritan Abazović je u ekspozeu među prioritete naveo dogovor o izboru nosilaca najviših pravosudnih funkcija, izborne reforme, prečišćavanje biračkog spiska, dogovor o uspostavijanju odgovornih i funkcionalnih državnih organa i institucija u kojima će se zakonito postupanje podrazumevati, reforma službe bezbednosti kao i donošenje zakona o preispitivanju porekla imovine.

Nova crnogorska Vlada i predsednik Skupštine trebalo bi da budu izabrani na sednici parlamenta na Cetinju 28. aprila, pošto je 46 poslanika odlučilo da sazove skupštinsku sednicu.

BONUS VIDEO: